Bedevilerin vazgeçilmez kış lezzeti: Raşuf

Bedevi topluluk, yemek miraslarının zengin bir parçası olan Raşuf'u zengin besinler içerdiği için özellikle kış aylarında tercih ediyor. Raşuf yemeğinde kullanılan çoğu malzeme, evde hazırlanıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri de içeriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bedevilerin vazgeçilmez kış lezzeti: Raşuf

Ürdün'ün geleneksel yemeklerinden biri olan ve Bedevi topluluğun vazgeçilmezi Raşuf, sıcak ve enerji veren yüksek besinler içerdiğinden kış aylarının meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Ürdün'deki Bedevi topluluğu, yemek miraslarının zengin bir parçası olan Raşuf'u geleneklerini korumak ve sonraki nesillere miras olarak bırakmak için gayret ediyor.Başkent Amman'ın batısındaki Salt kentinin meşhur yemekleri arasında olan Raşuf, bedevi yaşam tarzındaki gibi geleneksel çadırlarda yapılması ise ayrı bir lezzet katıyor.Doğranmış soğanların zeytinyağı ile kavrulmasının ardından tereyağı, mercimek, bulgur, buğday, nohut ve yoğurt eklenerek hazırlanan Raşuf, daha sonra tabakta dilimlenmiş ekmeğin üzerine dökülerek servis ediliyor.

Bedevilerin vazgeçilmez kış lezzeti: Raşuf - Resim : 1

Ürdün'deki Bedevi aşiretlerin liderlerinden Dayfullah el-Kallab, "Raşuf yemeğinde kullanılan çoğu malzeme, evde hazırlanıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri de içeriyor." diyerek, Raşuf'un Bedevilerin ana ve vazgeçilmez kadim yemeklerinden olduğunu söylüyor.

Ürdün’de hemen her hafta tüketiliyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER