için kaldı

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

Türkiye Merkez Bankası'nın faiz kararını vereceği güne dolar/TL kuru güne 6,06 seviyelerinden başladı. Faiz kararının yanı sıra son haftaların sıcak gündemi olan İdlib hususunda haber akışı da yakından izleniyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda

Yurt içi piyasalarda bu haftanın en önemli gündem maddesi olan faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanıyor. Piyasa uzmanları ve finans kuruluşları arasında PPK kararı konusunda farklı beklentiler ön plana çıkıyor. Ancak genel itibarıyla bir kısım görüş faiz artışı beklemezken; 25 baz puan ile 75 baz puan aralığında değişen faiz indirim beklentileri de hakim...

Küresel piyasalarda ise tutanakları yakından izleniyor. Fed tutanaklarıyla birlikte 2020 yılına damga vuran koronavirüsle ilgili gelişmeler ve ekonomiye etkileri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor.

Petrol 60 dolara koşuyor

Günün dikkat çeken fiyat hareketleri arasında petrol başı çekiyor. ABD, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'in bağlı ortaklığını kara listeye almasından destek alan petrol fiyatları 58 doların üzerine çıktı ve Son 3 haftanın zirvesini gördü. Sabah saatlerinde brent petrolün varili 58,30 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın ABD’nin Rosneft Trading’e yönelik yaptırımlarını kesinlikle kabul etmediğini duyurdu.

Altının onsu 1600 doları geçti

Petrol fiyatları gibi yukarı yönlü hareketlenen bir diğer emtia ise altın fiyatları... Küresel piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı 1600 dolar barajını aşmış durumda. Altın fiyatlarındaki artışta koronavirüs başta olmak üzere dünya genelinde artan riskler ve tehditler sayılabilir.

Kaynak: Dünya / Hüseyin KOYUNCUOĞLU

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER