Fabius: IŞİD'e karşı Suriye ordu gücü de kullanılabilir

Fransa ilk kez Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin IŞİD birliklerinin ortadan kaldırılması için yürütülecek kara harekatında kullanılabileceği görüşünü ortaya attı.

VATAN VATAN
Fabius: IŞİD'e karşı Suriye ordu gücü de kullanılabilir

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Cumhurbaşkanı François Hollande ile birlikte Moskova'da, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le görüşmesinden dönüşünde açıklamalarda bulundu.

IŞİD'i imha etmek için sadece hava saldırılarının yeterli olmayacağını kaydeden Fabius, kara kuvvetlerine de ihtiyaç olacağını, ancak Fransa'nın Suriye'ye kara kuvvetleri göndermeyeceğini bildirdi.

Fabius, bu durumda IŞİD'le çarpışacak güçlerin Suriye muhalefet güçleriyle Sünni kuvvetlerin yanı sıra, pekala hükümete bağlı güçler de olabileceğini belirtti.

BBC muhabiri Hugh Schofield, bu açıklamanın Fransa açısından büyük bir değişime işaret ettiğini belirtiyor. Fransa şimdiye dek kesin bir şekilde Beşar Esad'ın, Suriye'deki hiçbir çözümün parçası olamayacağını belirtmekteydi.

Rusya ise IŞİD'e karşı yürütülecek bir kara harekatında Suriye ordusunun şart olduğunu savunagelmekte.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'a göre, Rusya ayrıca, hava saldırılarının ılımlı muhalefet güçleri üzerinde değil, IŞİD üzerinde odaklaştırılması konusunda Fransız görüşüne yaklaştığını da belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER