için kaldı

Eşine "cennet" ricası! Beni seç...

CIA 2011'de öldürülen Bin Ladin'in evindeki kitapları ve özel yazışmalarını açıkladı. Chomsky ve komplo teorileri okuyan Bin Ladin, eşine ölümünden sonra evlenmesi için izin vermiş ama cennette de kendisini seçmesini istemiş.

VATAN VATAN
Eşine "cennet" ricası! Beni seç...

El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in evinden çıkan kitaplar, belgeler ve mektuplar yayınlandı. 2011'de Pakistan'ın Abbottabad kentinde ABD operasyonda öldürülen Bin Ladin'in 'kütüphanesini' CIA 4 yıl sonra servis etti. Bin Ladin'in eşi ve oğluyla yazışmaları, El Kaide'ye ait belgeler, cihatçı liderin raporları belgeler arasında yer alıyor.

Örgüte başvuru formu

- CIA'in dağıttığı belgeler arasında en çok dikkat çekenlerden biri 'El Kaide'ye başvuru formu'... Formda “Hobileriniz nelerdir, Kuran-ı Kerim bilginiz nedir' maddeleriyle birlikte; “İntihar saldırısı gerçekleştirmek ister misiniz” ve “Şehit olmanız halinde kiminle irtibata geçelim” soruları da yer alıyor. Formda 'adayların' yabancı dil ve kimya bilgileri de soruluyor.

- CIA'in ifşa ettiği 103 belge arasında Bin Ladin'in örgüt üyelerine 'İslam devleti kurmaya değil, ABD'ye büyük zayiat verdirecek saldırılara odaklanmları' çağrıları yer alıyor. Ölümünden önce patlak veren Arap isyanları için 'Müslüman aleminin en önemli olayı' nitelemesini yapmış.

- Bin Ladin'in El Kaide için kaleme aldığı belgeler sadece şiddet içerikli değil. Cihatçı lider 'iklim değişikliğinin Müslüman alemi üzerindeki olası etkilerini' değerlendiren bir yazısında yeraltı kaynaklarının önemine ve özenle korunmaları gerektiğine vurgu yapmış.

'Cennette beni seç!'

- Belgeler arasında Bin Ladin'in eşi Hayriye'ye ve oğlu Hamza'ya yazdığı mektuplar da yer alıyor. Ladin'in öldüğünde 21 yaşındaki oğlu Hamza'yı El Kaide'nin başına geçmeye hazırladığı anlaşılıyor. Abbottabad'daki baskın sırasında evde olmayan Hamza'nın şimdilerde nerede olduğu bilinmiyor.

- Bin Ladin'in eşleri arasında en çok sevdiği Hayriye'ye yazıldığı mektupta “Dünyada sahip olduğum en değerli şeysin. Ben öldükten sonra evlenmek istersen itiraz etmem. İki erkekle evlenen kadınlar Mahşer günü tek eş seçebilir. Cennette seçeceğin erkeğin ben olmasını çok isterim” diyor.

- El Kaide lideri ABD tarafından dinlenmekten korktuğu için eşi Hayriye İran'dan yanına gelirken 'bir iğnenin girebildiği' her şeyi geride bırakmasını istemiş.

- Bin Ladin'in arşivindeki porno videoların içeriği ise açıklanmadı.

Fransa'ya özel ilgisi var

- Gençliğinde Batı tarzı bir eğitim alan, başarılı bir öğrenci olarak bilinen Bin Ladin; entelektüel meraklarıyla saklanarak geçirdiği uzun yıllar boyunca ilgilenebilmiş. Amerikalı sol muhalif düşünür Noam Chomsky'nin “Hegemoni ya da Hayatta Kalmak: Amerika'nın Küresel Hakimiyet Arayışı” kitabı cihatçı liderin kütüphanesinde yer bulmuş. Bin Ladin ayrıca ABD'nin dış politikasını, Afganistan- Irak savaşlarındaki stratejilerini ele alan kitapları da edinmiş.

- Komplo teorileri de Bin Ladin'in okuma listesinde yer alıyor. İlluminati'den 11 Eylül'ü ABD'nin kendi çıkarları doğrultusunda planladığını öne süren eserler de var.

- Bin Ladin'in Fransa'ya olan ilgisi de dikkat çekiyor. Fransa'da gelir eşitsizliği, atık yönetimi, savunma politikaları hakkında okuma yapan Bin Ladin, Anglikan Kilisesi'ndeki başpiskoposların profilleriyle ilgili belgelere de sahipmiş.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER