için kaldı

Fatih Altaylı: RTÜK demeyin bana bir gülme geliyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, RTÜK üyesi Faruk Bildirici üzerinden yaşanan tartışmalara değinerek kurumun bağımsız bir konumda durmadığını öne sürdü. RTÜK'ün "şiddet" denetimine ilişkin de dikkat çeken yorumlarda bulunan Altaylı aile içi şiddet, taciz ve tecavüz vakalarının sıklıkla yer aldığı gündüz kuşağı programları için "katillerin cirit attığı ekranlar" tanımını yaparak şiddetin dizilerde "kurgu" gündüz programlarında ise "gerçek" olduğunu yazdı.

F5HABER F5HABER
Fatih Altaylı: RTÜK demeyin bana bir gülme geliyor

Farklı televizyon kanallarında yayımlanan sekiz dizi RTÜK tarafından mercek altına alındı. 

Hafta içi gündüz kuşağında yer alan kadın programlarının kapsam dışında tutulmasına tepki gösteren Habertürk yazarı Fatih Altaylı "TV’lerde topluma kötü örnek olan şiddet var ise eğer, ki var, bunu dizilerle sınırlı tutamayız.Gündüz kuşağı programlarındaki şiddeti ne yapacağız! Katillerin cirit attığı ekranlar, program sonrası işlenen cinayetler şiddet değil mi! Üstelik de dizilerdeki şiddet çok açıkça kurgu, bu gündüz programlarındaki ise gerçek." ifadelerini kullandı. 

"SOYLU MÜGE ANLI KADAR OLAMIYORUZ DEMEYECEK Mİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çukur ve Adana Sıfır Bir'e ilişkin  "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık." açıklamalarını hatırlatan Altaylı "Soylu, “Bir dizi kadar olamıyor muyuz” diyeceğine, emrindeki teşkilatı yıllardır küçük düşüren program için “Müge Anlı kadar olamıyoruz, ayıp bize” demeyecek mi!" yorumunda bulundu. 

"RTÜK BAĞIMSIZ DEĞİL"

"RTÜK bağımsız bir kurum olarak durmuyor karşımızda. İktidar gücünü kullananların devamı veya sopası olarak var." diyen Altaylı bir çok diziyi ve orada yaşananlara ilişkin örnekler vererek "ATV dizisi olanlara ceza verme, olmayanlara ver. RTÜK’ün anlayışı bu." ifadelerini kullandı. 

"GÜLELİM AĞLANACAK HALİMİZE"

Altaylı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç maaş aldığı iddalarını gündeme getirmesinin ardından RTÜK üyesi Faruk Bildirici hakkında Sabah gazetesinde haber yayınlandığına dikkati çekerek "Bildirici’nin makam aracından inen eşinin fotoğrafını yayınlayarak “Makam aracını gazeteci S.T.’ye tahsis etti” diyor. Ve siz bu RTÜK’ten medet umuyorsunuz öyle mi! Başta dedim ya kahkaha attım diye. Siz de atın. Gülelim ağlanacak halimize." diye yazdı. 

SONRAKİ HABER