için kaldı

En İyi Kameralı Telefon Rehberi

Bu kısa rehberimizde en iyi kameralı telefon konusunu ele alıyoruz.

VATAN VATAN
En İyi Kameralı Telefon Rehberi

Önerdiğimiz modelleri kendi içinde kategorilere ayırdık. Örneğin selfie konusunda uzmanlaşmış ya da outdoor kullanım için ideal olan modeller gibi.   1500 TL ve üstündeki akıllı telefonların kamera performansları hızlı çekimler için oldukça ideal. Kalite tarafında da yazılım ve kullanılan lense göre değişiyor.  Tabii bütün akıllı telefonların kameraları eşit şekilde yaratıldı diyemeyiz. Örneğin iPhone 6 Plus'ın piyasadaki en hızlı odaklanan kameraya sahip. Hareketli çekimlerde en iyi tercih olacaktır. Samsung Galaxy S5 Active modeli de sualtı çekimler için alternatifsiz bir ürün. Her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa da, bir şekilde satın alma şansı olanlar için öneriyoruz.

Samsung Galaxy S6 – En İyi Kameralı Telefon / Genel

Samsung Galaxy S6'nın kamerası  genel olarak piyasadaki en iyi performansı sergiliyor. Kızılötesi sensör daha iyi beyaz dengesine ve nötr diyebileceğimiz bir renk dengesine sahip. Aynı zamanda düşük ışık kalitesi de rakiplerinden daha başarılı. Aslında birçok fotoğraf makinesinin gerçek performansı düşük ışıklı ortamlarda açığa çıkıyor. Gündüz merceğe giren ışık bol olduğu için kalite farkını ayırt etmek kolay olmuyor. Samsung Galaxy S6 bir önceki Galaxy S5 modeline kıyasla %30 daha büyük diyagram değerine (f / 1.9 ‘a f /2.2)  ve hızlı enstantane sürelerine sahip. Büyük diyaframın anlamın en düşük ışıkta en yüksek performans demektir. Diğer detaylardan birisiyse optik görüntü sabitleme. Bu Galaxy S serisi için bir ilk oldu.   Apple iPhone 6 Plus karşısındaki tek eksikliği otomatik odaklanma süresindeki anlık geri kalma.

iPhone 6 Plus – En İyi  Kameralı Akıllı Telefon / Aksiyon

iPhone 6 Plus'ın en rakipsiz olduğu alan otomatik odaklanma konusundaki hızıdır. O nedenle en iyi aksiyon kamerasına sahip akıllı telefon diyoruz. Aksiyon kelimesi burada hareketi ifade ediyor. Apple bu teknolojiye Focus Pixels adını vererek iddiasını perçinlemiş. iPhone 6'nın kamerası da aynı özelliğe sahip. Fakat görüntü sabitleme özelliği yalnızca iPhone 6 Plus modelinde bulunuyor. Optik görüntü sabitleme gerçekten önemli. Çünkü otomatik odaklanma konusundaki muazzam yetenek ile bu teknoloji bir araya geldiğinde, en iyi kaliteyi elde edeceksiniz. Fakat düşük ışık performansı söz konusu olduğunda Samsung Galaxy S6 ön plana çıkıyor. Biz bu modeli; daha çok gündüz çekimlerini tercih eden, meydandaki güvercinleri denizdeki martıları seven kullanıcılar için öneriyoruz.

Samsung Galaxy S5 Active – En İyi Kameralı Akıllı Telefon / Outdoor

Türkiye'de suya dayanıklı akıllı telefonlar var biliyorsunuz. Sony Xperia Z3 vs. Fakat darbeye karşı dayanıklılık söz konusu olduğunda Xperia serisi devre dışı kalıyor. Bu noktada Samsung Galaxy S5 ailesine Active modelini tercih etmelisiniz. Klasik olarak IP67 sertifikası var. Bunun anlamı şudur; Galaxy S5 Active'i suyun 1 metre altında 30 dakika boyunca kullanabilirsiniz. Sertifikadaki 6 numarası aniden suya çarpmalara karşı dayanıklılığı; 7 numarası da 30 dakikalık süreyi ifade ediyor. Aynı zamanda mekanik deklanşör yer aldığı için suyun altında kullanmanız daha kolay oluyor. Diğer özelliği de toza ve düşmelere karşı olan dayanıklılık.

HTC Desire Eye – En İyi Kameralı Akıllı Telefon / Selfie

HTC Desire Eye ilginç bir telefon. Orta / Üst segmente hitap ediyor. Üretici firma Desire Eye modelini özellikle kamera yetenekleriyle ön plana çıkardı. Çünkü Desire Eye'ın hem ön hem de arka kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Bu ayrıcalığıyla rakipsiz bir selfie kamerası haline geliyor. Ön kamerada kullanılan lensin 22mm genişlik sunması da oldukça önemli. Siz dahil 3 kişiyi rahatlıkla sığdırabilirsiniz. Karşılaştırma açısından; ön kamera iPhone 6'ya kıyasla daha fazla geniş açı sunuyor. Dahili olarak gelen fotoğraf düzenleme yazılımı da diğer markalardan çok daha gelişmiş. Gördüğünüz gibi en iyi kameralı telefon önermek yerine, alanlarına göre başarılı en iyi kameralı telefonları anlattık.

En İyi Kameralı Telefon Rehberi written by Ayberk average rating 5 / 5 - 1 user ratings KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/04/21/en-iyi-kamerali-telefon-rehberi/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER