En Dayanıklı 10 Akıllı Telefon

‘En Dayanıklı 10 Akıllı Telefon' ile sizlerle bir aradayız.

VATAN VATAN
En Dayanıklı 10 Akıllı Telefon

Sıradan bir akıllı telefonu yanlışlıkla zemine düşürdüğünüzde cihazın hasar almadan kurtulma şansı çok azdır. Hasar alabilir, kırılabilir, bükülebilir hatta bazı önemli fonksiyonlarını artık yerine getiremeyebilir. Burada ele alacağımız akıllı telefonlar ise biraz farklı, zorlu koşullarda zarar görmemeleri için özel olarak tasarlanmış ürünler.

Fiziksel anlamda özel olarak dayanıklı tasarlanan akıllı telefonlar çok yüksek performanslı donanımları veya ses getiren teknolojik özellikleriyle ön plana çıkmıyor. Yani bu ürünlerde amaç benchmark tablolarında üst sıralara oynamak değil; suya, toza ve darbelere karşı dayanıklılık sunulması. Cihazların birçoğunda çeşitli IP sertifikaları ve 810G standardı karşımıza çıkıyor. Paranın satın alabileceği en dayanıklı 10 akıllı telefon ile sizi baş başa bırakıyoruz.

Samsung Galaxy Xcover 3

Bu yılın Mart ayında resmi duyurusu gerçekleştirilen Galaxy Xcover 3 akıllı telefonda şok, su ve toza karşı dayanıklılık sağlanıyor. Cihazın teknik detaylar itibariyle giriş seviyesi ile orta seviye arasında bir yerlerde konumlandırılması mümkün. Elbette olağan koşullardan daha zorlu ortamlarda kullanım için ideal bir seçenek.

CAT S50

IP67 sertifikası ve 810G askeri standartlarla uyumlu olan CAT S50'nin ekranı ıslak parmak dokunuşlarını algılayabilmekte. Dahili ses teknolojileri görüşmeler sırasında gürültü oluşumunu önemli ölçüde engelleyebiliyor. 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, Snapdragon 400 SoC, LTE desteği, 2630 mAh kapasiteli pil ve 8 MP ana kamera bizlerle.

Sonim XP6

Sonim XP6 akıllı telefonda suya ve toza karşı dayanıklılık standardı olan IP69 uyumu var. Günlük kullanımda işlevsel olan dokunmatik ekran ve fiziksel navigasyon tuşları ile numerik klavye bir araya getirilmiş. Özellikle eldivenle kullanım için ideal görünüyor. Hayli başarılı hoparlöre ev sahipliği yapan ürün 4800 mAh kapasiteli pili ile büyülüyor.

Sonim XP7

Sonim'in dayanıklı akıllı telefonlarından birisi de XP7 modeli. Bu üründe fiziksel numerik tuşlar yer almıyor ancak 4 inç genişlikli dokunmatik ekran yine bizlerle. IP69 sertifikası 810G askeri standartlar ile buluşturulmuş. Donanımsal özellikler tablosunda 4800 mAh kapasiteli devasa pil, hayli yüksek ses sunan dahili hoparlör, Qualcomm Snapdragon 400 SoC, MIMO antenli LTE radyo ve 8 MP ana kamera gibi detaylar var.

Kyocera DuraForce

Kyocera DuraForce akıllı telefonda 4.5 inç genişlikli ekran, Snapdragon 400 SoC, 8 MP çözünürlüklü ana kamera ve 3100 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Zorlu koşullara karşı dayanıklı olan cihazın IP68 sertifikası ve 810G standartlarına uyumu var.

Kyocera Brigadier

Safir cam ekranıyla pratikte neredeyse çizilemeyen Kyocera Brigadier akıllı telefon ağır düşüşlere ve suya karşı dayanıklılık da sunabiliyor. Üründe 4.5 inç genişlikli ekran, Snapdragon 400 SoC, 8 MP ana kamera ve 3100 mAh kapasiteli pil gibi detaylar hazır.

Plum Gator Plus

Yüksek fiyat etiketiyle gelmeyen dayanıklı bir akıllı telefon arayışında olanlar Plum Gator Plus'a göz atabilir. Sağlam ve suya karşı dayanıklı gövde yapısına sahip olan üründe uzun çalışma süresi sunan dahili pile yer veriliyor. 3.5 inç genişlikli ekran, çift çekirdek 1.3 GHz işlemci ve 5 MP çözünürlüklü kamera ile iddialı bir çözüm olmadığı söylenebilir.

VeryKool Rock RX2

Rock RX2 toza, suya ve şoka karşı dayanıklı; Android işletim sistemli bir akıllı telefon. 5 metre derinliğe kadar suya dayanıklı yapıdaki akıllı telefonun ekranı eldiven içerisindeki parmak dokunuşlarını algılayabiliyor. Teknik özellikleri arasında 4.3 inç genişlikli ekran, 1.5 GHz dört çekirdek işlemci, 13 MP ana kamera, 16 GB dahili depolama alanı var. 1900 mAh kapasiteli pil ise hayal kırıklığı yaratıyor.

Conquest S6

IP68 sertifikası ve 4000 mAh kapasiteli pil gibi iddialı özellikler sunan Conquest S6 Çin'den geliyor. 290 gram ağırlığındaki gövdenin içerisinde 64-bit MT6732 yongaseti, 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı bulunmakta.

Samsung Galaxy S6 Active

Samsung Galaxy S6 Active önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak ancak şu an için teknik detayları netleşmiş değil. Ürünün yine de başarılı bir ekran, Galaxy S6'daki gibi yüksek performanslı bileşenler; toza ve suya dayanıklı gövde ile yüksek kapasiteli bir pile sahip olacağını öngörüyoruz.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/05/26/en-dayanikli-10-akilli-telefon/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER