En büyük 224.şirket

Dumankaya İnşaat Fortune 500 Türkiye listesinde 224.sırada yer aldı.

VATAN VATAN
En büyük 224.şirket

Fortune Türkiye dergisi tarafından hazırlanan ve ülkemizde faaliyet gösteren şirketleri her yıl değerlilik, kârlılık, büyüklük, büyüme hızı gibi farklı kategoriler altında değerlendirildiği Fortune 500 Türkiye'nin Temmuz 2015'te açıklanan 2014 sonuçlarına göre Dumankaya İnşaat, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında 224. sırada yer alıyor.

Ayrıca bu seneki değerlendirmede Dumankaya İnşaat, faiz ve vergiden önceki kazancını yüzde 886,2 artırarak "En Hızlı Büyüyen Şirketler" başlığında faiz ve vergiden önceki kazancını en çok artıran 5. şirket oldu.

En özkaynak kârlı 12.şirket

Öte yandan yine Fortune Türkiye'nin yaptığı değerlendirmeye göre Dumankaya İnşaat, "En Kârlı Şirketler" başlığında yüzde 71,4 oranı ile özkaynak kârlılığı en yüksek 12. şirket oldu.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, "Fortune 500 Türkiye'de, bilgi paylaşımını kabul eden, şeffaflığı, kurumsal yönetim ilkelerinden biri olarak benimseyen şirketlerin yer aldığı bir çalışmada yer almanın ekonomik değer üretme noktasında bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. 52 yıllık geçmişimizin kazandırdığı sektörel bilgi birikimimiz ve finansal, idari, operasyonel yönetim ilkelerimiz ile bugün geldiğimiz noktayı daha da ileriye taşıyacağımız kanaatindeyim. Bu başarımız, Türkiye ve dünyada şirketlerin mevcut finansal yapılarının değişmeye başladığı ve alternatiflerin arandığı bir dönemde finansal yönetim ilkelerimiz çerçevesinde sektörde attığımız öncü ve yenilikçi adımların bir sonucu. Bu başarımızı sürdürülebilir kılmak için gayretle çalışacağız." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER