için kaldı

Mevsim Değişikliklerinde Beslenme

Sonbaharın gelmesi hemen hepimizde bünyelerimiz yaza alıştığı için bazı olumsuz etkiler yaratıyor. Ancak özel beslenme ve diyet programlarıyla mevsim geçişlerinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek mümkün.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mevsim Değişikliklerinde Beslenme

Havaların giderek soğumasını beklediğimiz ve sonbaharın kendini göstereceği bu sonbahar günlerinde hepimizin bazı ortak şikayetleri gelişir. Havaların daha erken kararması, güneşin kendini daha az göstermesi ve yağmurlar, halsizlik, isteksizlik, yorgunluk gibi sonuçlar doğurabiliyor… Ve bunların yarattığı mutsuzluk sonucunda da aşırı yemek yeme isteği de uyanabiliyor.  Diyetisyen Mehtap Yakut bu etkileri minimuma indirebilmek ve hastalıklardan kendimizi koruyabilmek için bağışıklık sistemimizi geliştirebilmemiz için önemli tavsiyelerde bulundu.

Nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeli?

Sizler de mevsim geçişlerinin etkilerini en aza indirgemek ve sonbaharın yüzüyle yavaş yavaş karşılaştığımız bu günlerde dengeli ve doğru beslenerek daha dinç ve enerjik hissetmek istiyorsanız bunlara dikkat etmelisiniz. Özellikle diyetisyeninizin tavsiyeleri doğrultusunda bir program uygulamanız yeterli miktarlarda beslenmeniz açısından isabetli olacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER