için kaldı

Bu sebze, köpekleri hasta ediyor

Uzmanlar, yemek artıklarındaki bezelyenin köpeklerdeki kalp kası büyümesine neden olan dilate kardiyomiyopati ile bağlantılı olduğunu buldu.

POSTA POSTA
Bu sebze, köpekleri hasta ediyor

ABD'li uzmanlar, köpek sahiplerini yemek artıkları konusunda uyarıyor. Yapılan bir araştırma bezelyenin, köpeklerdeki dilate kardiyomiyopati hastalığını geliştirdiğini ortaya çıkardı. Bu hastalık, köpeğin kalp kasının büyümesine neden oluyor ve kalbin vücuda kan pompalamasını zorlaştırıyor. Ancak uzmanlar, hastalığın tam nedeninin öğrenilinceye kadar tüm bileşenlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Akşam yemeğinizden arta kalan bezelye ve diğer bakliyatlar, köpeklere zararlı olabilir.

Ancak diğer veterinerlik kuruluşları bunun tam tersini söylüyor. American Kennel Club (AKC), köpeklerin tuz ihtiyacına karşı ara sıra bezelye yemesinin iyi olduğunu söylüyor.

Amerikalı ve İngiltereli bilim insanları, daha doğru sonuçlar için konuyu detaylı araştırmaya aldı.



Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER