Emekli askerlerden o çağrıya yoğun ilgi

MSB'nin, askeri öğrenci ve personel temininde emekli subay ve astsubaylara da görev verilmesine yönelik uygulaması emekli askerlerden yoğun ilgi gördü. Astsubaydan albaya kadar çok sayıda emekli, eğitici kadrolarda yer almak için bakanlık telefonlarını kilitledi.

VATAN VATAN
Emekli askerlerden o çağrıya yoğun ilgi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları sonrasında oluşan rütbeli asker açığını kapatmak için emekliye ayrılan subay ve astsubaylara görev veriyor. Milli Savunma Bakanlığının, askeri öğrenci ve personel temininde emekli subay ve astsubaylara da görev verilmesine yönelik uygulaması emekli askerlerden yoğun ilgi gördü. Emekli subaylar ve astsubaylar, Bakanlığa gelerek dilekçe vermeye başladı. Çok sayıda emekli asker Bakanlığa gelerek personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde görev almayı talep etti.

FİKRİ IŞIK SEÇECEK

Dilekçe toplama faaliyetlerinin bir süre daha devam edeceği, ardından dilekçelerin değerlendirilmesi aşamasına geçileceği öğrenildi. Eğitici kadrolarda görev almak için başvurular Personel Genel Müdürlüğüne şahsen yapılacak. Yetkililer, astsubaydan albaya kadar çok sayıda emeklinin eğitici kadrolarda yer almak için bakanlık telefonlarını kilitlediğini belirtti. Personel ve askeri öğrenci temin faaliyetinde görevlendirilecek emekli subay ve astsubayların seçimi işlemi, belirtilen niteliklere uygun istekliler arasından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yapılacak.

KILAVUZ HAZIRLAYACAKLAR

Görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylara, askeri öğrenci ve personel temin sürecinin aşamalarında, temin maksatlı hazırlanacak kılavuz, emir ve talimat esaslarının belirlenmesi işlemlerinde, adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığının ön incelemesi ve kayıt kabul aşamasında, fiziki yetenek testlerinin icra aşamasında, sağlık muayenesi işlemlerinin koordinesinde, mülakat faaliyetlerinin icrasında ve temin sürecinde ihtiyaç duyulan diğer konularda görev verilebilecek.

YENİ ŞAFAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER