Türk ve Rus heyetler Ankara’da toplandı

Moskova Mutabakatı uyarınca Türk ve Rus askeri heyetleri ilk toplantısını dün Ankara’da yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk ve Rus heyetler Ankara’da toplandı

Toplantıda, Lazkiye’yi Halep’e bağlayan M-4’de oluşturulacak güvenlik koridoru ile ortak devriyenin ne şekilde yapılacağı görüşüldü. Devriyeye katılacak personel ve araç sayısı, kullanılacak telsiz ve diğer haberleşme araçlarının ortak kodları, devriye komutası, güzergah, devriyenin başlayacağı noktalar, devriye sırasında hangi ülke askerinin nerelerde daimi veya geçici nöbet tutacağı, olası bir saldırı durumunda alınacak pozisyon gibi teknik konular ele alındı.

TSK GÖZLEM NOKTALARI

Toplantıda tarafların sahadaki pozisyonuyla ilgili de değerlendirmeler yapıldı. Özellikle Esad rejiminin ele geçirdiği bölgelerde kalan TSK gözlem noktalarının durumu, buralara personel değişimi ve diğer ihtiyaçlarla ilgili yapılacak sevkıyatın sorunsuz gerçekleşmesi için yapılacaklar görüşüldü. Moskova Mutabakatına göre Türk ve Rus askeri heyetlerinin güvenlik koridoru oluşturulması için çalışmalarını yarın tamamlaması gerekiyor. Ancak kaynaklar görüşmelerin 1 veya 2 gün daha sarkma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER