E Okul Veli Ve Öğrenci Giriş İşlemleri

Öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından kullanılabilen e okul sistemi özellikle sınav yerleştirme işlemleri sırasında yoğun olarak kullanılmaktadır. İşte e okul ile ilgili tüm detaylar…

VATAN VATAN
E Okul Veli Ve Öğrenci Giriş İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimdeki işlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması amacıyla kurulmuş olan e okul bu anlamda işlevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bugüne kadar yapılan işlemlerde velilerden olumlu dönüşler alan e okul kullanım kolaylığı ve kolay erişilebilirliği ile bu alandaki işleri kolaylaştırması ile tercih edilebilir duruma gelmiştir. Bu açıdan tüm veli ve öğrenciler tarafından kullanılabilecek olan e okul için istenildiği zaman işlem yapılması mümkündür. E okul üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar bu konuda online olarak açılmış olan e okul resmi sitesine giriş yapmalıdır. Siteye giriş yapıldığında ana sayfada portala erişim sağlanması için giriş bölümleri bulunmaktadır. Öğrenci ve yönetici girişi olarak ikiye ayrılan bu giriş bölümünde vatandaşların pozisyonlarına göre ilgili giriş alanlarını tercih etmesi gerekmektedir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm öğrenci ve öğrenci velileri e okul girişi yapmak için ana sayfada yer alan öğrenci girişi bölümünü kullanmalıdır. Öğrenci girişi yaparken öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okuldaki okul numarasının kullanılması yeterli olacaktır. Giriş yapıldıktan sonra ise açılacak olan öğrenci profili ile birlikte işlem yapılabilecek olan menü görülecektir. Menü üzerinden yapacağınız seçimler ile birlikte kolay bir şekilde öğrencilerin bilgilerini görüntüleyebilir ve öğrenci takip işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. E okul üzerinden yapılacak işlemler resmi ve güncel bilgiler içermektedir.

Bu açıdan devamsızlık ya da not sorgulama ile alınacak olan bilgilerde güvensizlik gibi durumların olması da mümkün değildir. E okul üzerinden işlem yapmak isteyen kişiler bu konuda sadece bilgisayar ile sınırlandırılmış değildir. Bilgisayar üzerinden yapılacak girişlerin yanında cep telefonları üzerinden de e okul için giriş yapılabilir. Cep telefonları üzerinden giriş yapmak ve okul portalı sistemi kullanmak isteyenler için özel işletim sistemlerine göre tasarlanmış ve geliştirilmiş uygulamalar kullanılmalıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER