Kanal İstanbul'a 500 binlik şehir

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu planı ‘Şehircilik tarihinde çığır açacak proje’ olarak tanımlarken, Kanal İstanbul’a da entegre edileceğini açıkladı. Kurum, Kanal İstanbul’un iki yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu kentin akıllı mahalle, akıllı şehir konseptine göre dizayn edileceğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kanal İstanbul'a 500 binlik şehir

Şehirlerin sorunlarına çözüm üretmek, geleceğin ihtiyaçlarına en hızlı ve verimli şekilde cevap vermek için ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ hazırlandı. Planı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 1.5 yıl içinde 12 bakanlık, 24 genel müdürlük, 28 yerel yönetim ve 100’den fazla akıllı şehir tedarikçisiyle toplamda 145 toplantı ve 5 çalıştay düzenlediklerini söyledi. Bakan Kurum “Eylem planı, ulusal düzeyde hazırlanan Türkiye’nin ilk; Amerika, Hollanda ve Avustralya’dan sonra dünyanın dördüncü Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı’dır. Bu çalışma ülkemizin şehircilik tarihi açısından son derece önemli bir kilometre taşı olacaktır” dedi.

NÜFUS 500 BİNİ AŞMAYACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanan Kanal İstanbul projesinde de akıllı şehir uygulamalarının yer alacağını belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Kanal İstanbul’un iki yakasında kuracağımız şehri; akıllı mahalle, akıllı şehir konseptine göre dizayn edeceğiz. Bu anlamda Kanal İstanbul projesiyle İstanbul’a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak örnek iki akıllı şehri milletimize armağan edeceğiz. Kanal İstanbul’un iki yakasında kuracağımız şehrin nüfusu 500 bini aşmayacak. Zemin artı 3’ü 4’ü geçmeyecek, içinde ARGE merkezlerinin olduğu, teknoloji merkezlerinin olduğu, akıllı şehir uygulamalarının olduğu önemli bir proje olacak.” Kurum TOKİ projeleri ile millet bahçelerinde de akıllı şehir uygulamaları olacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER