Kısa çalışmaya ara maaş formülü

Kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Bu ödeneğe başvuran işletme sayısı hızla artarken kısa çalışma kapsamına giren çalışanlar mayıs ayına kalmadan önümüzdeki haftalarda maaş desteklerini alabilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kısa çalışmaya ara maaş formülü

Faaliyetini azaltan veya durduran tüm işletmelerin başvurabildiği kısa çalışma ödeneğinden bu ay maaş alacak çalışanlar için ara ödeme formülü üzerinde duruluyor. Kısa çalışma ödeneğine başvurular, 23 Mart’ta başladı. TBMM’de kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının kolaylaştırılmasının ardından da başvurular hızlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pazartesi günü yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğine 19 bin firmanın başvurduğunu ve bu işletmelerin 420 bin çalışanı olduğunu söylemişti. Söz konusu rakamın hızla artması bekleniyor. Süreç sonunda yüzbinlerce işletmenin kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılması amaçlanıyor.

MAYISA KALMAYACAK

Çalışanlara bu kapsamda yapılacak ödemelerde sıkıntı olmaması için de nisan ayı formülleri üzerinde de duruluyor. Halen geçerli mevzuata göre, kısa çalışma ödeneğinden ücret desteği alan çalışanlar ayın 5’inde bu ödemeyi alıyor. Ancak birçok firmanın başvuru süreçlerinin ve incelemelerinin devam etmesi nedeniyle çalışanların büyük bölümü 5 Nisan’da bu ödeme imkanından yararlanamayacak. Bu nedenle nisan ayında belirlenebilecek başka bir tarihte daha kısa çalışma ödemelerinin yapılması için çalışılıyor. Böylece kısa çalışma kapsamına giren çalışanlar, mayıs ayına kalmadan, önümüzdeki haftalarda maaş desteklerini alabilecekler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER