için kaldı

Tuba Ünsal: “Toplum baskısı, verilen roller, tabular hep düşük kapasitede yaşamaya zorluyor”

Güzel oyuncu Tuba Ünsal Harper's Bazaar için Louis Vuitton'un sezon tasarımlarıyla Paris'te kamera karşısına geçti. Birbirinden şık kombinlerle poz veren güzel oyuncu, sanat hayatına dair merak edilenleri de cevapladı. İşte röportajın tamamı…

MERJAM MERJAM
Tuba Ünsal: “Toplum baskısı, verilen roller, tabular hep düşük kapasitede yaşamaya zorluyor”

Gerçekleştirdiği hayallerinin yerini her zaman yenileri alıyor, durmak bilmiyor, enerjisi hiç bitmiyor. Tuba Ünsal, sınırlarını hep genişleten bir kadın. Her zaman anlatacak bir hikâyesi var. Bu sefer Harper's Bazaar için Louis Vuitton'un sezon tasarımlarıyla Paris'te yeni bir hikâye yarattı.

2022 sizin için heyecanlı bir yıl oluyor. Adı Aylin ve Sonbahara Son Güller oyunları, önemli projeleriniz var. Tüm bu süreci nasıl tanımlarsınız?

Adı Aylin için dört yıl çalıştım. Corona dönemine denk gelmesi çok yorucuydu çünkü süre uzadıkça, ekip, yönetmen, yazar değişikliği derken, sabırla yılmadan beklemem, projeye duyduğum ilgiyi kaybetmeden ilerlemem gerekti. Öyle bir noktada Sonbahara Son Güller projesi geldi ki, bu hassas bir karardı benim için. Çalışmaya başladığımda anladım ki ikisi birbirini destekleyen ve besleyen işler oldu. Çok yoruldum ama sınırlarımı genişletmem için müthiş bir fırsat oldu.

Sonbahara Son Güller oyununda, farklı bir konsept ile alışılagelmişin dışına çıkmak sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Eğlence anlayışımız da, tiyatro da değişiyor. Seyirciye farklı tecrübeler sunmak gerekiyor. Bunun için yemeli içmeli, fasıllı yeni bir deneyim yarattık. Bunu Özen Yula gibi tecrübeli bir yönetmen ve kalemi güçlü bir yazarla yapmak büyük avantaj ve riski minimalize eden bir durum. Yol arkadaşlığımız benim için çok değerli..

Sizi oyunculuğun yanında yapımcı olarak da görüyoruz. Bu iki rolü nasıl ayrıştırıyorsunuz ya da sizde nasıl bütünleşiyorlar?

Oyun provaları başlamadan kâğıt üzerinde projeyi tamamlayıp, provalar başladığında sadece oyuncu rolümde olmaya çalışıyorum. Farklı kimlikler beni besliyor. Kendimi tanıdıkça; nelere yeteneğim var, hayattaki rollerim neler öğrendikçe, iş hayatımdaki kimliklerim de daha belirgin olmaya başladı. Sanatın oyunculuk tarafından beslenen bir iş kadınıyım. Yenilikler sunarken de riski azaltarak ama heyecanımı hiç kaybetmeden ilerleyerek projeler üretiyorum…

Televizyon, sinema, tiyatro… Her birinin sizin için yeri ayrıdır şüphesiz. Bu üç alanda tecrübeli olmak nasıl bir Tuba yarattı?

Multidisipliner olmak, bu yüzyılın yarattığı, insanın evrimleştiğinin en güzel göstergesi. İnsanoğlu, kapasitesi çok yüksek bir varlık. Toplum baskısı, verilen roller, tabular sizi hep düşük kapasitede yaşamaya zorluyor. Sınırınızı bir kere genişlettiğinizde bu sırrı çözmüş oluyorsunuz. Cesur olmak, kadın olarak verilen rolleri reddedip, yeni alanlarını keşfetmek benim hayat yolculuğumda çok önemli. Tiyatro benim oyun alanım, hayatımda beslendiğim alan. Sinemada, ufak çaplı yapımcılık tecrübelerinin dışında, daha çok sadece oyuncuyum. Hepsi yaratıcılığın alanında. Bir fikri beyazperdede anlatmakla tiyatro sahnesinde anlatmak çok da birbirinden ayrı dinamikler değil. Bir süredir bir hikâye üzerinde çalışıyorum, onun anlatım mecrası sinema. Oyunlarım çıktıktan sonra buna konsantre olmak istiyorum.

Kamera önünde büyümek nasıl bir hissiyat?

Değişiminize herkes şahit olurken, gelişiminizi de herkes görmüş oluyor. Bir nevi deney gibi…

Bir oyuncunun edinmesi gereken en büyük beceri nedir?

Cesaret ve kendini yenileme isteği…

Bugünlerde bir rolü sizin için ilginç kılmak için karakterin neye ihtiyacı var?

Güçlü kadınların, topluma örnek olanların hikâyelerini anlatmak için müthiş bir heyecan duyuyorum. Sabiha Gökçen, Aylin Radomisli, Füreyya gibi kadınların yetiştiği bir toplumda, "Ben de yapabilirim" hissiyatı bana iyi geliyor…

Net bir tanımı olmayan, kendine has bir stiliniz var. Sizin için moda, trend ne ifade ediyor?

Benim için giyinmek eğlenceli bir durum. Hayatı keyifle yaşamak için kullandığımız oyun alanları…

Kaynak: Harper's Bazaar

NOT: Fotoğraflar EMRE GÜVEN, Moda editörü SELİN BURSALIOĞLU,Röportaj BADE ÇAKAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında MERJAM internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER