Almanya Çifte Vatandaşlık Veriyor Mu? Almanya'da Çifte Vatandaşlık Alınabilir Mi

Almanya kendi vatandaşları için güzel imkanları sunan bir Avrupa ülkesidir. Türkiye’den Almanya’ya uzun yıllar boyunca göç olmuştur. Hem Türk vatandaşı olmak hem de Alman vatandaşı olmak birçok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Almanya çifte vatandaşlık veriyor mu? Almanya’da çifte vatandaşlık alınabilir mi gibi soruların yanıtlarını derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya Çifte Vatandaşlık Veriyor Mu? Almanya'da Çifte Vatandaşlık Alınabilir Mi

Çifte vatandaşlık konusu her zaman tartışma konusu olmuştur. Bir kesim insan tarafından desteklenen çifte vatandaşlık, bir kısım insanlar tarafından sadakat sorunu gibi birçok konuda sorun yaşanabilmesi gibi durumlar nedeni ile karşı çıkmaktadır. Çifte vatandaşlık iki ülkede de askerlik, vergi verme, seçme ve seçilme hakkı gibi birçok hakkın iki ülkede de tanınması anlamına gelmektedir.

 Almanya Çifte Vatandaşlık Veriyor mu?

 Almanya’da yaşayan Türklerin çifte vatandaşlık alabilmelerinin birkaç yolu bulunuyor. Almanya’da doğmuş olan tüm çocuklar direk olarak hem Alman hem de Türk vatandaşlığına sahip oluyorlar. 2014 yılına kadar Almanya’da doğan çocuklar vatandaşlıklarını seçmek zorunda kalıyorlardı fakat 2014 yılından sonra bu durum değişmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER