için kaldı

Daily Express: AB yaptırımını, Komisyon Başkanı engelledi

AB Komisyonu'nun Türkiye'deki darbe girişiminin ardından binlerce memurun açığa alınmasına ve gözaltı sürecine karşı Türkiye'ye yaptırım uygulamasını, Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in engellediği ileri sürüldü.

VATAN VATAN
Daily Express: AB yaptırımını, Komisyon Başkanı engelledi

İngiliz Daily Express gazetesinin Politico News'a dayandırdığı habere göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de binlerce memurun açığa alınıp 13 bine yakın kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komitesi Johannes Hahn ve bazı komisyon üyeleri, Ankara'ya yaptırım uygulanmasını istedi.

MÜLTECİLER İÇİN MADDİ DESTEĞİN İPTALİ TEKLİF EDİLDİ

Hahn bu çerçevede Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için verilmesi kararlaştırılan 3 milyar euroluk yardımın durdurulmasını teklif etti.

Türkiye ile ilgili görüşmeler nedeniyle son derece gergin geçtiği söylenen AB Komisyonu toplantısında, Başkan Junker ile Komisyon'un Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini teklife şiddetle karşı çıkarak, söz konusu paranın Erdoğan ve hükümetine destek için değil, Suriyeli mülteciler için verildiğini hatırlattı.

Bunun üzerine yaptırım teklifi reddedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER