iPhone 13 Pro kamerası ile üzebilir!

Apple'ın yeni canavarları hakkında her geçen gün yeni bilgi gelmeye devam ediyor. Şimdi de iPhone 13 Pro modelinin kamerası hakkında bilgiler geldi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 13 Pro kamerası ile üzebilir!

Cupertinolu teknoloji devi Apple, koronavirüs engel olmaz ise Eylül ayında karşımıza iPhone 13 ailesi ile çıkacak. Ailenin en büyük üyeleri olan iPhone 13 Pro ve Pro Max hakkında bugün beklenmedik bir haber geldi. Görünüşe göre Apple, kamera tarafında büyük çaplı iyileştirmeler yapacak.

Xiaomi'nin geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Xiaomi Mi 11 Ultra modelindeki kamera çıkıntısı bildiğiniz gibi oldukça fazlaydı. Hatta bu çıkıntı o kadar büyüktü ki kamerayı masanın köşesine koyarak rahatça tutmak mümkündü. Aynı olay şimdi Apple cephesinden de gelecek gibi görünüyor.

Gelen sızıntılara göre iPhone 13 Pro ailesinin kamera çıkıntısı oldukça büyük olacak. Bu çıkıntının sensör boyutununun büyümesine bir işaret olduğu söyleniyor. Yani Pro ailesinde daha gelişmiş lensler göreceğiz. Kurulum ve dizilim açısından iPhone 12 Pro ile aynı olacak olan yeni modellerde yine LiDAR tarayıcı bulunacak.

Apple'ın uzun bir süredir kameralarında 12 Megapiksel çözünürlüğü kullanması çok eleştirilmişti. Ancak bu yine devam edecek ve üç kamera da 12 Megapiksel çözünürlüğünde olacak. Burada asıl mesele aslında Megapiksel değil. Sensör boyutu ve µm değeri daha önemli. Muhtemelen Apple bu değerleri yükseltmeye uğraşacak.

iPhone 13 Pro kamerası ile üzebilir! - Resim : 1

Apple A15 yonga setinden beslenecek olan Pro modeller tam bir hız canavarı olacak. XDR ekrana sahip olacak yeni modellerde çentik küçülecek. Sızıntılara göre sadece Pro modellerde 120 Hz ProMotion destekli LTPO tabanlı OLED ekran kullanılacak.

Fiyat konusunda Apple'ın çip krizini gerekçe göstererek 50 ila 100 dolar arasında zam yapacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER