için kaldı

CHP ile HDP'de ‘12 Eylül' uzlaşısı

Kılıçdaroğlu ve HDP'li Fırat'ın görüşmede, 12 Eylül'den kalan yasaların tasfiyesi konusunda görüş birliğinde olduğu belirtildi

VATAN VATAN
CHP ile HDP'de ‘12 Eylül' uzlaşısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün MHP'nin TBMM Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'nin TBMM Başkanı adayı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüştü. Kılıçdaroğlu ile Fırat görüşmesinde her iki parti TBMM'nin 25. Dönem'de 12 Eylül darbesi döneminden kalan yasaların tasfiyesi konusunda uzlaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce MHP'nin adayı İhsanoğlu, daha sonra da HDP'nin adayı Fırat ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelere CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ile Tekin Bingöl hazır bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez CHP Genel Merkezi'ne giren İhsanoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, Kılıçdaroğlu ile dostluklarının cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilmesiyle başladığını ifade ederek, “Dört aday var, her biri çok kıymetli adaylar. Meclis'in çok zengin seçeneği var. O bakımdan bu Meclis şanslı... Meclis'in yeni dönemde daha rahat çalışacağı ve itibarının artacağı, yürütmeye karşı olan durumunun yükseleceği, halk nezdindeki itibarının artacağı kanaatindeyim” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 2008 yılında “uyuşturucu baronu” olmakla suçladığı ve bu suçlama nedeniyle Ak Parti'deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Fırat ise görüşmeye HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile katıldı. Görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine, CHP ile parlamentonun kanunlar fabrikası olmaktan çıkarılıp, gerçek anlamda çalışması, milletvekillerinin ve parlamentonun itibarının sağlanması, Türkiye'de, siyasi partiler ve seçim kanunu gibi önemli kanunların bir an önce değiştirilmesi konusunda aynı görüşü paylaştıklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Özellikle darbe yasalarının bir şekilde tasfiye edilerek, Türkiye'de demokratik sürecin önünün açılması konusunda da bir mutabakat içerisindeydik. Bütün siyasi partilerin adaylarının tamamı, Meclis'i yönetmeye muktedir, birikime sahip arkadaşlar.”

O iddiaya yanıt verdi

Fırat, Ak Parti'nin üçüncü turda kendisini destekleyeceği iddialarının anımsatılması üzerine, “Her seçimde bu nevi iddialar ortaya atılır ama gerçekliği nedir? Çok fazla bir zaman kalmadı, Çarşamba beraber görürüz ama ben bu yönteme başvurulacağı kanısında değilim” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER