Ceceli'den Osmanlı Türkçesi yorumu

Mustafa Ceceli, 23 Ocak Cuma akşamı Radyo Viva'da Hop Dedik Ayhan'ın konuğu oldu

VATAN VATAN
Ceceli'den Osmanlı Türkçesi yorumu

Mustafa Ceceli, Hop Dedik Ayhan'ın tüm sorularını ve merak edilenleri içtenlikle yanıtladı.

Geçtiğimiz dönemde sosyal medyada çok konuşulan Mekke'nin Fethini kutlaması ve Instagram'da Kabe'nin fotoğraflarını paylaşması ile dikkatleri üzerine toplayan Ceceli, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“ Kişinin keskin uçları olmamalı, bana göre şu terstir şu düzdür demek yerine, her şeyi herkesi hoş görmek, yerli yerince görmek çok daha pratik bir metot. Yılbaşı da bunlardan birisi, ikisi de çok önemli. Yeni bir senenin başlangıcı tıpkı okula başlarken yeni defter alıp ilk sayfasına inci gibi yazmaya başlama hevesi gibi. Yeni bir şeyin kıymeti vardır. Bunu bence kıymetsizleştirmek, farklı bir geleneğin, düşüncenin sahibi gibi görmek yerine yeni bir başlangıç olarak görmek gerekir. Ayağını dünyaya basan herkes için yeni sene yeni senedir, falanca filanca inanışa gitmeye gerek yok.”

Okullarda Osmanlıca'nın öğretilmesi ile ilgili de Mustafa Ceceli'nin görüşleri şöyle;

“ Osmanlıca öğrenmenin kimseye zararı olmaz faydası olur. Ben kendi çocuğuma da Arapça harfler öğretmeye başladım. Önyargılarımızdan sıyrılıp, sakin olmakta fayda var”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER