için kaldı

Rusya, Kırım'ın ilhak edilişinin 8. yıldönümü kutladı... Putin'in konuşmasındaki tuhaf 'aksilik' dikkat çekti

Rusya'da, Kırım'ın ilhak edilişinin 8. yıldönümü kutlandı. Birçok uzmana göre Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline giden yolun başlangıcı olan ilhakın kutlamalarında Rus lider Putin bir konuma gerçekleştirdi. Konuşma esnasında televizyon yayını kesilirken Kremlin'den ve töreni yerinde izleyenlerden farklı ve birbirini yalanlayan açıklamalar geldi...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya, Kırım'ın ilhak edilişinin 8. yıldönümü kutladı... Putin'in konuşmasındaki tuhaf 'aksilik' dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya’ya katılmasının yıldönümü nedeniyle başkent Moskova’da düzenlenen kutlamalara katılarak binlerce kişinin karşısına çıktı.

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı Ukrayna’dan ilhak ederek topraklarına katmasının 8’nci yıldönümünde Rusya'nın başkenti Moskova’da büyük kutlamalar düzenlendi. Kent merkezlerinde yapılan yürüyüşlerin ardından Moskova’daki Lujniki Stadyumu’na giden 100 bine yakın kişi, burada düzenlenen konserleri izledi. Stadyumdaki konserlerin sürpriz konuğu ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.Rusya, Kırım'ın ilhak edilişinin 8. yıldönümü kutladı... Putin'in konuşmasındaki tuhaf 'aksilik' dikkat çekti - Resim : 1Törende dalgalanan Rus bayraklarının üzerindeki 'Z' harfi sembolü dikkat çekti

Binlerce kişinin sevgi gösterileri altında sahneye çıkan Putin, "18 Mart 2014'te Kırım ve Sivastopol'da yapılan referanduma giden insanların kendi topraklarını birleştirmeyi istemeleri ortak kaderimizdi. Kendi topraklarında yaşadılar ve yaşadıkları tarihi vatanları Rusya ile ortak bir kaderi yaşamak istediler. Bunu yapmaya hakları vardı ve amaçlarına ulaştılar. Öncelikle bayramlarını kutlayalım, bu onların bayramıdır. Tebrikler! Bu süre zarfında Rusya, Kırım ve Sivastopol'u yükseltmek için çok şey yaptı. Çıplak gözle hemen görülemeyen şeyler yapmak gerekiyordu. Temel amaçlar gaz arzı, enerji arzı, toplumsal hizmetler, yol ağının restorasyonu, yeni yolların, otoyolların ve yeni köprülerin inşası" ifadelerini kullanarak Kırım’a yapılan yatırımlardan bahsetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER