Perakendede yeni oyuncu

İstasyonların salgın döneminde dönüşüm sürecini hızlandırdığını söyleyen Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Yüzde 3’lerde olan market payı yüzde 20’lere çıktı. Kahvenin payı sürekli artıyor. Artık akaryakıttan farklı hizmetler de satıyoruz. Gidiş perakendede oyuncu olmayı gösteriyor. Şimdi istasyonlara kargo teslim noktaları koyuyoruz. Ayrıca yeni nesil market uygulamalarının da istasyonların olduğu yerlerde hizmet verebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Perakendede yeni oyuncu

Çok sayıda sektörde olduğu gibi enerji alanında faaliyet gösteren şirketler de gelişen ve değişen pazar dinamiklerine göre kendilerini yeni bir noktaya konumlandırıyor. Bu konumlandırmada teknoloji, tüketici davranışları ve sürdürülebilirlik gibi etkenler önemli rol oynuyor. Akaryakıt sektörünün de yeni bir kimlik kazanmaya başladığını söyleyen Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Değişim salgından önce başlamıştı. Ancak bu süreci daha da hızlandırdı. Özellikle istasyonların market bölümleri bu dönemde çok güçlendi. Çok yakında bu anlamda farklı uygulamaları da göreceğiz. İstasyonlar perakende de önemli bir konuma gelecek” diye konuştu.

YÜZDE 20’YE ÇIKTI

Pandemi öncesinde istasyonlar içerisinde market alışverişlerinin payının yüzde 3 civarında olduğunu belirten Ağca, “Bu şimdi yüzde 20 seviyesine kadar geldi. Marketlerde satılan ürünlerde değişimler oldu. Salgın öncesinde sıcak pastane ürünleri ilgi görürken şimdi paketli yiyecekler öne çıkıyor. Ama asıl hareket hijyen ürün gruplarında oldu. Bakım ürünleri ve kahve de cirolara ciddi etki etti. Artık alanında bilinen markaların çoğu istasyonlarda kendini gösteriyor. Biz de buna dikkat ediyoruz. İstasyonlar perakendenin uğrak noktası haline geliyor. Gidiş perakendede bir oyuncu olmayı gösteriyor” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER