için kaldı

Son dakika haberi… ‘Yunan pilot Türk savaş gemisine kilitlendi’ iddiası yalan çıktı!

Yunan savaş uçağının Türk savaş gemisine kilitlendiği iddia edilmişti ancak gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı. Askeri kaynaklara göre iddianın kesinlikle doğru olmadığı söz konusu paylaşımın da Yunan tarafının ‘algı operasyonu’ olarak değerlendirildiği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberi… ‘Yunan pilot Türk savaş gemisine kilitlendi’ iddiası yalan çıktı!

Ege Denizi üzerinde Yunan savaş uçağının denizde kendi halinde seyreden Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiası ile ilgili gerçek ortaya çıktı.

Askeri kaynaklara göre iddianın kesinlikle doğru olmadığı söz konusu paylaşımın da Yunan tarafının ‘algı operasyonu’ olarak değerlendirildiği belirtildi. Türk askeri kaynakları, bu görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaparken çekilmiş olduğunu, görüntülerin de teknik olarak ‘kilitlenme’ veya ‘harp’ modu değil ‘eğitim’ modunu gösterdiğini açıkladı. Kaynaklar, görüntülerin Kasım ayı ortalarında çekildiğini, ‘kilitleme’ değil, head up displayde ‘görüntü sergilemesi’ olduğunu ve mesafenin 25 mil civarında olabileceğini değerlendirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER