için kaldı

Bu şirket üniversitede tez konusu oldu

Bundan tam 24 yıl önce Vanlı öğretmen Rıfat Avcı tarafından kurulan WilcoGroup, yıllar içinde elde ettiği örnek başarı nedeniyle, üniversitede tez konusu oluyor.

VATAN VATAN
Bu şirket üniversitede tez konusu oldu

Van Yüzüncü Yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiİktisat Bölümü Öğrencileri, WilcoGroup'u öncelikle ortak bir dönem projesi olarak ele alacaklar. Bu kapsamda bir araya gelen 7öğrenci ,Yard. Doç. Dr. Şakir İşleyen'in proje danışmanlığı ile işe koyuldular.

Nazlı Sağbalta, Şakir Tekin, Dilan Çakmak, Zafer Argın, Özgür Sarıbulak, Barış Sungur ve Mahmut Dağaç adlı öğrencilerden kurulu araştırma grubu,, Van'dan doğan ve sonradan headquarter'ınıİstanbul'a taşıyan şirketin, Türkiye genelinde gösterdiği olağanüstü başarısından çok etkilendiklerini söylediler.Amerikalılar için nasıl Amerikan rüyası varsa Wilco'nunda taşrada yaşayanlar için gerçek bir Anadolu rüyası olduğunu belirten öğrenciler, sözlerini şöyle sürdürdüler: "Anadolu'dan doğmuş küçük bir şirketin hızla ilerlemesi, büyümesi ve kendini modernize ederek Türkiye'nin en prestijlikurumlarına hizmet verir gelmesi, akademik olarak incelenmesi gereken bir konu. Bizler bu anlamda bu başarını sırrını çözmeye çalışacağız. Wilco, bir aile şirketi olarak nasıl stratejiler izledi, nasılmanagement teknikleri uyguladı ki hızla kurumsallaştı ve şirketi yetkinprofesyönellerin eline teslim etti?İşte bu soruların cevabını çok merak ediyoruz. Çünkü bu cevaplar, büyümek isteyen pek çok şirket içinde yol gösterici olacak.

Öğrencilerin bu çabasından etkilenenWilcoGroup Genel Müdürü Mehmet Avcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ziyaret ederek, hem öğrencilerle hem de danışmanları olan Doç. Dr. Şakir İşleyen ile görüşmeler yaptı. Avcı, konuya yönelik olarak şu açıklamada bulundu: "Babam yıllar önce ek gelir elde etmek için bir ofis temizlik şirketi olan Van-Tem'i kurdu. O zamanlar çevresindekiler, babamın bu girişimine burun kıvırmıştı. Ancak babam Rıfat Avcı bu işe inandı ve bu sektörün gelecekte çok büyüyeceğini düşündü. Nitekim inancında haklı çıktı. Kamu kurumlarında bu hizmetin özelleşmesi, sektörün büyümesine yol açarken, bizim de önümüzü açtı. Bugün Karsan,Mecedesgibi prestijlifirmalar için endüstriyel temizlik işlemleri yapıyoruz. Ziraat Bankası gibi dev bir kuruluşun Türkiye çapında bütün ofis-tesis temizlik ihtiyaçlarını, işinin ehli olan uzman ekibimizle, biz karşılıyoruz. Saygın bir kurum olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne personel desteği sağlıyoruz. Dev toplu taşım filolarının hijyenik temizliğini sağlıyoruz ve bu konuda Amerikalılar'dan bile daha iyi olduğumuz konusunda iddialıyız. Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten şirketlerin geçici eleman ihtiyaçlarını karşılıyoruz, onlara bordrolama hizmeti veriyoruz. Bina ve tesis yönetimi yapıyoruz. Açık alanların ve bina dış cephelerinin temizliğini yapıyoruz. Katı atıkların toplanması işlemlerini yürütüyoruz.2 bin 500 çalışanımızla toplam 65 ilde faaliyet yürütüyoruz."

Genç yönetici Avcı, öğrencilere WilcoGroup ile ilgili çalışmalarını tamamlamaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER