Beşar Esad iftarda görüntülendi

Başkent Şam yakınlarındaki bir köyde cephedeki askerleri ziyaret edip ordu birlikleriyle iftar açan Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, uzun süre sonra ilk kez halkın içinde görüntü verdi.

VATAN VATAN
Beşar Esad iftarda görüntülendi

ESAD ASKERLERLE İFTAR AÇIYOR

Resmi haber ajansı SANA'nın paylaştığı fotoğraflarda, Esad bir grup askerle birlikte iftar açıyor ve muhaliflerle çatışan cephedeki askerlerle konuşuyor.

EN SON OY KULLANIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Ajans, fotoğrafın başkent Şam yakınlarındaki Marc el Sultan köyünde çekildiğini bildiriyor. Suriye lideri son olarak ilkbahardaki seçimde oy kullanmak için halkın arasına karışmıştı.

İÇ SAVAŞ 5. YILINA GİRDİ

Ülkede beşinci yılını dolduran iç savaş nedeniyle Suriye'nin birçok noktası hükümet kontrolünde değil. Uluslararası aktörlerin de müdahil olduğu savaş sonucunda Suriye'de rejim, muhailfler, terör örgütü IŞİD ve Kürt unsurlar farklı toprakları kontrol ediyor. Yüzbinlerce insanın öldüğü iç savaşta, ülkeden kaçanların sayısı ise milyonları çoktan geçmiş durumda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER