için kaldı

Bayık Almanya'dan özür diledi

Alman Bild am Sonntag gazetesi, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki lideri Cemil Bayık ile yaptığı bir röportajı yayımladı.

VATAN VATAN
Bayık Almanya'dan özür diledi

Gazetenin bugünkü sayısında Maximilian Kiewel imzasıyla yer alan röportajda Bayık, PKK, Türkiye ile yeniden savaşta ifadelerini kullanıyor. Kandilde yapıldığı ileri sürülen röportaj şöyle

ÇOK NADİREN CEP TELEFONU KULLANIYORUZ

BILD am SONNTAG Bay Bayık, siz PKKnın operasyonel liderisiniz, Türk hükümeti sizi ve organizasyonunuzun peşinde. Nasıl bir yaşam sürüyorsunuz

Bayık Ben grubum ile dağlarda yaşıyorum. Biz köyden köye hareket ediyoruz. Bir sığınakta nadiren bir geceden fazla kalıyoruz. Bazen geceleri yola çıkıp yer değiştiriyoruz. Bazen yürüyerek, bazen de otomobille hareket ediyoruz. Hatta birbirimizle iletişimimizde de çok dikkatliyiz. Çok nadiren cep telefonu kullanıyoruz.

BEN ALMANLARDAN BURADA BİR KEZ DAHA ÖZÜR DİLERİM

BILD am SONNTAG Bir çok Alman PKKyı Almanyada kendilerini yakan eylemcilerle hatırlıyor.

Bayık Bir süre önce, biz kendi geçmişimizi eleştirel olarak inceledik. Ve biz PKK olarak, kedimizin de hatalar yaptığını gördük. Bunlar arasında, özellikle 90'lı yıllarda, Almanya'da işlenen bazı eylemler de bulunuyor. Bunun için, ben Almanlardan burada bir kez daha özür dilerim. Ben bu hataların tekrarlanmaması konusunda mümkün olan her şeyi yapacağımızı size garanti ederim.

AMAÇ KÜRT SORUNUNU GÜNDEMDE GETİRMEKTİ VE BİZ BUNU BAŞARDIK

BILD am SONNTAG Diplomatik bir çözüme hala inanıyor musunuz

Bayık Silahlı mücadele amacına çoktan ulaştı. Amaç Kürt sorununu gündemde getirmekti ve biz bunu başardık. Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz. Bunun için bir barış arabulucusuna, üçüncü bir tarafa ihtiyacımız var. Biz bu görevi ABD veya Avrupa Birliği'nin bir parçası olarak Almanya'nın üstlenmesini istiyoruz.

AVRUPA HALKI NİHAYET PKK'NIN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLAMAYA BAŞLADI

BILD am SONNTAG Onlarca yıldır, Batı'da PKK terör ve cinayetlerle anıldı. Ama IŞİDe karşı savaşmaya başlanıldığından beri, resim değişti Kobaniyi kurtardınız, IŞİDe karşı kimse bu kadar başarıyla mücadele etmiyor. Bir terör örgütünün başındaki biri olarak birdenbire Good Guy olmak nasıl bir duygu

Bayık PKK bir terör örgütü değildir - ve hiç bir zaman da olmamıştı. PKK adalet ve eşitlik için, özgürlük için, barış için, demokrasi için savaşan bir harekettir. IŞİDi birçok yerden çıkarmayı başardıktan sonra Avrupa halkı nihayet PKK'nın gerçek yüzünü anlamaya başladı.

BILD am SONNTAG Yine de PKK, Avrupa Birliği ve ABD'nin terör listesinde.

Bayık Zamanı geldi, artık PKK terör listesinden çıkarılmalıdır. Listede olmak bizim için ağır bir yüktür. Sonuçta, biz sadece Kürtler için mücadele etmiyoruz, tüm etnik gruplar, tüm azınlıklar, dinler için savaşıyoruz.

BILD am SONNTAG IŞİD'e karşı operasyonlar hakkında neler söylersiniz

Bayık PKK gerillaları stratejik açıdan önemli olan Sincarda IŞİD'e karşı mücadele ediyor. Birkaç gündür devam eden büyük operasyon sayesinde tüm bölgeyi kurtarmayı başardık. Biz diğer Kürt partileri ile Suriye'de YPG, Irak'ta peşmerge, çok daha önceden ortak bir askeri güç uğraştık. Ancak operasyon tekrar tekrar ertelendi. Şimdi 1500 PKK gerillaları ile operasyon sürüyor.

BİZ BAĞIŞLARLA ALDIĞIMIZ KENDİ SİLAHLARIMIZLA SAVAŞIYORUZ

BILD am SONNTAG Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler ABD'den silah aldı. Kuzey Irak'taki Peşmerge ise Almanya tarafından silahlandırılıyor ve eğitiliyor. Ya PKK?

Bayık IŞİD'in yenilmesini isteyen herkes, onunla mücadele eden herkese silah vermeli. Bunu da kimse bizden daha iyi yapamıyor. PKK'lılar IŞİDten korkmuyor. Ancak bugüne kadar dışarıdan bize silah gönderen olmadı. Biz bağışlarla aldığımız kendi silahlarımızla savaşıyoruz. Şayet Batı bize silah verecek olursa, daha iyi savaşırız.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER