Vali Çomaktekin'den Tünelde İnceleme

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasy-Taşova yolunun 8. kilometresinde inşası devam eden 950 metrelik tünelde incelemelerde bulundu.

F5HABER F5HABER
Vali Çomaktekin'den Tünelde İnceleme

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasy-Taşova yolunun 8. kilometresinde inşası devam eden 950 metrelik tünelde incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 11 milyon liralık maliyeti olan tünelin bölgedeki en uzun tüneller arasında olacağı bilgisini alan Vali Çomaktekin, ağustos ayında tamamlanması beklenen tünelle bölgedeki trafik güvenliği sağlanacak ve meydana gelmesi muhtemel risklerin de önüne geçileceğini söyledi.

Karayolları 72. Şube Şefi İsmet Tüzün, uluslararası taşımacılığın da yapıldığı Erzincan-Erzurum yolu üzerindeki tünelin yüzde 60'ı tamamlanırken tek tüp şeklinde inşasına devam edildiğini belirtti.

Karayolları 72. Şube Şefliği'ni de ziyaret eden Çomaktekin, "Tarihe mal olmuş büyük medeniyetlerin temellerinin ulaşımla atıldığını düşünürsek, bir ülke içerisindeki kara, deniz ve hava ulaşımının önemini daha kolay anlayabiliriz. Şehirlerin gelişmişlikleri ulaşım altyapılarının nitelikleri ile doğru orantılıdır. Bir bölgenin sosyal, ekonomik ve sanayi alanında gelişmesi ulaşım ağının güçlü olmasına bağlıdır. Bu noktada, ülkemizin önemli kavşak noktalarından biri olan ilimiz doğu-batı ve kuzey-güney doğrultusundaki kara ulaşımının birleşimini sağlamaktadır. Orta ve doğu Karadeniz Bölgesi Amasya üzerinden ülkemizin çeşitli noktalarına bağlanmaktadır. İlimizin sahip olduğu kara yollarına baktığımızda son yıllarda önemli gelişmelerin sağlandığını görmekteyiz. Şu anda ilimizde 504 km yol ağı bulunmakta ve bu yolların 249,5 km'sini bölünmüş yollar oluşturmaktadır. Ayrıca 2013 yılında kara yolu altyapımıza 141 milyon liralık bir yatırım yapılmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalar ilimiz ekonomisine kazanımlar sağlayacaktır. Ulaştırma alanında devletimizce çeşitli yatırımlar yapılmaya devem edilecektir. Ben ilimizin dört bir yanına verdikleri hizmetlerden dolayı Karayolları çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Çomaktekin, personelle de bir süre görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi.

SONRAKİ HABER