için kaldı

Barzani'den kritik talimat!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük'ün güneyindeki Tilwerid köyünün kısa bir süreliğine IŞİD'in eline geçmesi üzerine, sorumlular hakkında soruşturma başlatılması için talimat verdi.

VATAN VATAN
Barzani'den kritik talimat!

Rûdaw muhabiri, Mesud Barzani'nin, “Başkomutan” sıfatıyla geçtiğimiz günlerde Kerkük ve Germeser cephelerinde komutanlarla bir yaptığı görüşmede, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadır'a, Tilwerid'in IŞİD'in eline geçmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatması için talimat verdiğini bildirdi.

Muhabirimiz, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'in de, 5 peşmergenin rehin alındığı savaş hakkındaki soruşturma talimatını uygulamaya soktuğunu aktardı.

Kerkük'ün güneyindeki Mektep Halid, Tilwerid, Meryembeg ve Mele Ebdulla köylerine 26 Kasım Çarşamba günü IŞİD mensuplarınca dört koldan saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda şehit düşen peşmerge sayısı 9 olarak açıklanmıştı.

Peşmerge Güçleri, Kerkük bölgesine büyük bir takviye güç göndererek, IŞİD'in eline geçen Tilwerid'i geri almıştı. Çatışmalarda 150 IŞİD mensubu öldürülmüştü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER