için kaldı

CSI: Korona! Çantasında 174 ‘sözde’ korona ilacıyla Türkiye’ye gelen kaçakçı yakalandı

İstanbul Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Gülnaz S.’nin çantasından, bir dönem koronavirüs için de çare olarak görülen 174 adet ebola ilacı Remdesivir ile 50 cep telefonu çıktı. Özbek kadın, işlemlerin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CSI: Korona! Çantasında 174 ‘sözde’ korona ilacıyla Türkiye’ye gelen kaçakçı yakalandı

İstanbul Havalimanı’nda görevli polis ekipleri, 8 Mart’ta Türkiye’ye girmek isteyen bir kadından şüphelendi. Bir süre takip edilen Özbek Gülnaz S.’nin çantasında yapılan aramada 174 adet ilaç ve 50 cep telefonu çıktı. Gülnaz S. ebola tedavisinde kullanılan, bir dönem koronavirüs için de çare olarak görülen Remdesivir isimli ilacı Türkiye’de yaşayan Özbekistanlı tanıdıklarına getirdiğini söyledi.

Gülnaz S., gözaltına alınırken, hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu’na muhalefetten işlem yapıldı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gülnaz S. hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

GEÇEN YIL DA YAKALANMIŞTI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER