için kaldı

8 ülkeye seyahat yasağı getirdi!

Sudan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kuzey komşusu Mısır'la sınır kapılarını kapattığını ve 8 ülkeye seyahat yasağı getirdiğini açıkladı.

GASTE24 GASTE24
8 ülkeye seyahat yasağı getirdi!

Sudan Kabine İşleri Bakanı Ömer Beşir Manis, yaptığı yazılı açıklamada, virüse karşı alınan önlemler kapsamında, Mısır’a açılan Eşkit, Erkın kara hudut kapıları ile Halfa en-Nehri deniz hudut kapısının kapatıldığını bildirdi.

Afrika’da virüsün en çok görüldüğü Mısır’ın yanı sıra Çin, Güney Kore, Japonya, İran, İtalya, Fransa ve İspanya vatandaşlarına seyahat yasağı getirildiğini belirten Manis, bu ülkelerden uçuşların da askıya alındığını ifade etti.

Manis, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) açıklamalarına göre bu listenin genişleyebileceğine işaret ederek, vatandaşlarına acil durumlar dışında salgın bölgelerine seyahat etmemeleri ve ülke içinde kalabalık noktalardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Sudan Sivil Havacılık Kurumu da virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla Hartum Havalimanı'na her ülkeden günde bir uluslararası iniş izni verileceğini, gelen yolculardan da Kovid-19 bulunmadığına dair belge isteneceğini açıkladı.

- SENEGAL’DE VİRÜS NEDENİYLE 2020 HAC ORGANİZASYONU İPTAL EDİLDİ

Ulusal basındaki haberlerde, yetkililerin virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için Senegal 2020 hac organizasyonunu iptal ettiği bildirildi.

Hac ile ilgili resmi kararın, Suudi Arabistan’ın Dakar Büyükelçisine gün içerisinde bildirileceği de ifade edildi.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER