için kaldı

Bakan'dan çok sert açıklama! Eğer silah bırakmazlarsa...

Rusya'nın sınır ihlali yapmasıyla ilgili Türkiye'nin oldu bittiye razı olmayacağını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın 15 Ekim'de ateşkes ilan edeceğiyle ilgili açıklamayı da "Yaparlarsa kendileri için iyi olur.

VATAN VATAN
Bakan'dan çok sert açıklama! Eğer silah bırakmazlarsa...

Yapmadıkları takdirde biz yapacağımızı biliriz" diye değerlendirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde okul ve gölet yatırımlarının aralarında bulunduğu 11 tesisin açılışını yaptı, 4 tesisin de temelini attı. Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, su tasarrufunun önemine değinerek şartları ve maliyeti uygun her yere gölet ve baraj yapılabileceğini ifade etti.

OLDU BİTTİLERE RIZA GÖSTERMEYİZ

Bozuk orman arazilerinde gelir getirici fidan dikimi yapacak çiftçilere yer tahsisinin çekilişini de yapan Bakan Veysel Eroğlu, temel atma ve açılış törenin ardından, yapımı tamamlanan Sinanpaşa Kaymakamlığı binasının da açılışını gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veysel Eroğlu, Rusya'nın sınır ihlali konusunda, Türkiye'nin 'oldu bittileri' kabul etmeyeceğini söyledi. Türkiye'nin Rusya ile tarihi dostluğu olduğunu belirten Eroğlu, "Dostluğumuz, ticaretimiz var. Rusya'dan da güzel bir anlayış beklediğimizi ifade edebilirim. 1950'li yıllardan beri NATO üyesiyiz. NATO da gereğini yapacaktır. NATO Genel Sekreteri de bunu ifade etmiştir. Bu gibi; oldu bittilere rıza gösteremeyiz" dedi.

'BİZ YAPACAĞIMIZI BİLİRİZ'

Terör örgütü PKK'nın 15 Ekim'de ateşkes ilan edeceği ile ilgili haberleri de değerlendiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Biz zaten silah bıraksınlar istiyoruz. Bu silah bırakma, ya silahları tamamen teslim edecekler ya da toprağa gömüp üzerini betonla kaplayacak şekilde olacak. Ayrıca tüm teröristler de Türkiye'yi terk edecek şekilde bir çalışma yaparlarsa mesele yok. Yapmadıklar takdirde kahraman ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın bunu yapacak gücü var. Kandil yerle bir edildi. Bütün PKK unsurları etkisiz hale getirildi. Yaparlarsa kendileri için iyi olur. Yapamadıkları takdirde biz yapacağımızı biliriz."

KKTC'ye bugün itibarıyla su gönderilmeye başlandığına ilişkin basında yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Eroğlu, açılışın 18 Ekim'de yapılabileceğini söyledi.

2040- 2050'YE KADAR SUYU GARANTİ EDİYORUZ

Türkiye'de su sıkıntısı olan şehir kalmadığını anlatan Eroğlu, 2040- 2050 yılında görev yapacak bakan için de bakanlık kasasına önerilerini bırakacağını söyledi. Suyu çok iyi yönettiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "Su sıkıntısı yaşamamak için bütün projelerimizi 40 yıl sonra hatta ibreti alem için İstanbul'da 2070 yılına kadar planlama yaptık. Suyu olmayan 76 şehre suyu getirdik. Tüm şehirlerin 40 ile 60 yıllık su ihtiyacı giderildi" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER