Paşinyan: Türkiye’nin olumlu sinyallerini değerlendiriyoruz

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye’den alınan olumlu sinyallere kendilerinin de olumlu mesajlarla karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Paşinyan: Türkiye’nin olumlu sinyallerini değerlendiriyoruz

Ermenistan hükümet kabinesi toplantısında komşu ülkelerle ilişkilerin ele alındığı oturumda Türkiye’ye değinen Paşinyan, “Son dönemde bölgemizde kalıcı barışın sağlanmasıyla ilgili Türkiye’den açık olumlu sinyaller aldık.

Ermenistan yönetimi olarak Türkiye’den gelen bu sinyalleri esaslı biçimde değerlendirerek bizim pozitif mesajlarımızı da karşı tarafı iletmeyi planlıyoruz” dedi. Ermenistan yönetimi, 2020 yılında yaşanan ikinci Karabağ savaşı sırasında Türkiye’yi askeri bakımdan Azerbaycan’ın yanında yer almakla suçlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta büyükelçilere yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ’da işgalin sona ermesiyle bölgede barış için bir fırsat penceresi açıldığını söylemişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER