250 kilometrelik aile içi diplomasi

Komşu ülkeler Bulgaristan ve Makedonya’da büyükelçilik yapan Sekizkök çifti buluşmak için 250 kilometre yol kat ediyor. Bazen Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök Sofya’ya, bazen de Sofya sefiresi Aylin Sekizkök Üsküp’e gidiyor. Aylin Sekizkök, eşinin son ziyaretini Twitter’dan ‘Üsküp Büyükelçimiz Sofya’da. Hayat sevdiklerimizle güzel’ mesajıyla paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
250 kilometrelik aile içi diplomasi

Aylin Sekizkök ve Hasan Mehmet Sekizkök 30 yılı aşkın süredir hariciyede görev yapıyor. Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs Dairesi’nde çalışırken tanışıp evlendiler. İki çocuk sahibi olan diplomatlar geçtiğimiz yıl ilk kez büyükelçi olarak atandılar. Hasan Mehmet Sekizkök Prag, Lefkoşa, Berlin, Amman ve Vatikan büyükelçiliklerindeki diplomatik kariyerinin ardından 2019 Aralık ayında Üsküp Büyükelçisi oldu. Aylin Sekizkök ise Dışişleri’nde görev yapmaya 1991 yılında başlamıştı. Milano Başkonsolosu olarak görev yaptıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu. 2015-2019 yılları arasında Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdür Yardımcısı’ydı. 15 Ocak 2020’de de Üsküp’e 250 kilometre uzaklıktaki Sofya’ya Büyükelçi olarak atandı. Böylece diplomat çift Türkiye’yi iki ayrı ülkede birinci derecede temsil etmeye başladı.

Birbiriyle tarihi problemleri olan iki komşu ülkeye atanan karı-koca elçiler Balkan Türkleriyle ilgili bazı ortak etkinliklerde de bir araya geliyor. Elçi çift, haftasonları da birbirine zaman ayırabiliyor. Bazen Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök Sofya’ya, bazen de Sofya sefiresi Aylin Sekizkök Üsküp’e gidiyor. Son olarak Aylin Sekizkök, eşiyle haftasonu buluşmasını bir fotograf eşliğindeki, kalp emojili ‘Üsküp Büyükelçimiz Sofya’da. Hayat sevdiklerimizle güzel’ tweet’iyle paylaştı.

‘DAVA AŞKI BİRLEŞTİRDİ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER