PKK’ya Kuzey Irak’ta 200 kilometre derinlikte hava darbesi

TSK ile MİT’in koordinasyonunda dün sabaha karşı, Türkiye sınırından 200 kilometre derinlikte bulunan Kuzey Irak’ın Asos bölgesine hava harekâtı düzenlenerek terör örgütü PKK’ya ait 28 hedef vuruldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
PKK’ya Kuzey Irak’ta 200 kilometre derinlikte hava darbesi

İstihbarat ve yerel kaynaklardan alınan bilgiler ile insansız hava araçlarından (İHA) elde edilen görüntüler sayesinde, terör örgütünün Kuzey Irak içlerindeki Asos bölgesinde hareketlilik içinde olduğu, bölgede Türkiye’ye yönelik saldırıların planlanacağı merkezler ve mühimmat depoları kurduğu tespit edildi. Dün sabaha karşı ağırlıklı Diyarbakır’daki üslerden gece görüşüne de sahip ‘Savaşan Şahin’ F-16’lar birbiri ardına havalanarak belirlenmiş hedefleri lazer güdümlü bombalarla vurdu. Özellikle yeraltında ve kayalık alanlara kurulmuş olan mağara ve sığınaklar, hedefin içine bir vida gibi hareket eden ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip, beton delici mühimmat olan nüfuz edici bombalarla (NEB) yerle bir edildi.

İHA’lar Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’ne operasyondan düzenli görüntüler yansıtırken, bir tanker uçağı ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı AWACS da operasyon boyunca havada kaldı. Harekât sırasında sivil bölgelerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildi.

AKAR SEVK VE İDARE ETTİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER