için kaldı

Diyarbakır'da hastane kantinlerine denetleme

Diyarbakır'da hastane kantinlerine denetleme

POSTA POSTA
Diyarbakır'da hastane kantinlerine denetleme

Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yopun şikayet üzerine hastanelerdeki kantinlerde denetleme ve inceleme seferberliği başlattı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine İl Ticaret Müdürlüğü, Vergi Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) ekipleriyle birlikte halk sağlığını korumak, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek amacıyla kentte bulunan hastanelerdeki lokanta ve kafelerde denetimlere başladı. Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan hastanelerde başlatılan çalışmalarda ekipler işyerlerinde; ruhsat, vergi levhası, fiyat tarifesi, oda kaydı ve ürünlerin son kullanma tarihlerini inceledi.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplerin titizlikle değerlendirildiği belirtilerek, Esnaflarımızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürecek” denildi.
FOTOĞRAFLI

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER