için kaldı

Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

Hamilelikte yeterli ve dengeli beslenme yalnızca annenin vücudunu ve sağlığını değil, doğrudan bebeği de etkiler. Bu dönemde, annenin aldığı besinler plasenta aracılığıyla fetüse taşınır ve fetüs enerji ihtiyacını bu besinler aracılığıyla giderir. Bebeğin organ gelişimini sağlayabilmesi için annenin hem doğru besin tercihleri yapması hem de bu besinleri doğru miktarlarda vücuduna alması gerekir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

“Yeterli ve dengeli beslenme yaşamın tüm evrelerinde mühimdir ancak gebelik döneminde daha da önemli hale gelir” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Sezen Bozkurt Köseoğlu, sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken besinleri sıraladı.

İyi yıkanmamış sebze ve meyveler: İyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden geçen birçok bakteriyel ve paraziter enfeksiyon gebeyi etkileyebilir. Tüm meyve ve sebzeler ya sirkeli suda bekletilmeli ya da akan suyun altında defalarca durulayarak yıkanmalıdır.

İyi pişmeyen et ve yumurta: İyi pişmeyen et tüketimiyle toksoplazma enfeksiyonu görülebilir. ‘Toksoplazma enfeksiyonu’ gebelikte doğumsal anomalilere veya düşüğe sebep olabilir. Yine şarküteri ürünleri de çoğunlukla çiğ olduğundan gebelik döneminde tüketilmemelidir. Yumurtanın da yine iyi pişirilmeden tüketilmesi sakıncalıdır. Bu durumda ‘salmonella enfeksiyonu’ riski artar ve gebede bulantı kusma ishal gibi gıda zehirlenmesi bulguları olabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER