Radar cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama ve ödeme (2020)

Araç kullanımı genellikle herkesin ihtiyaçlarından birisidir. Fakat belirli yollarda hız sınırı geçen vatandaşlara cezalar yazılmaktadır. Peki, radar nedir? Radar cezası ne kadardır? Sizin için bu konuyu detayları ile hazırladık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Radar cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama ve ödeme (2020)

Şehir dışında yollarda belirli hız sınırları bulunmaktadır. Araçların bu yollarda hız sınırlarını ölçen alete radar denmektedir. Radar cihazları trafikte kazaları önlemek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Otobanlarda veya şehir dışı yollarda yolun hız sınırını geçen araçların plakalarına hız cezası kaydeden sistem ile cezalar yazılır.

Radar Cezası Ne Kadar?

2020 yılında ülkemizde trafik cezaları belirlenmiştir. 2020 yılında hız sınırını artışlarda ücretler yüksek oranda arttırılmıştır. Hız sınırı üç farklı şekilde uygulanmaktadır. Belirlenen hız aşımlarının , %30 ve %50 oranlarını aştığında cezalar farklı farklı uygulanmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER