için kaldı

Akıllı Telefonlara Olympus Air A01 Wi-Fi Kamera

Dijital fotoğraf makinesi alanındaki öncü firmalardan biri olan Japonya merkezli Olympus, yeni geliştirdiği Air A01 kablosuz kamera modülüyle akıllı telefon kullanıcılarının dikkatini çekmeyi hedefliyor.

VATAN VATAN
Akıllı Telefonlara Olympus Air A01 Wi-Fi Kamera

Her ne kadar son nesil akıllı telefonlarda 20 MP ve benzeri kaliteli kamera alıcıları olsa da azalan boyuttan ötürü optik zoom gibi özelliklere yer verilemiyor. Sony'nin daha önceden gerçekleştirdiği Sony QX1 adlı akıllı telefon eklentisine benzer bir modül olan Olympus Air A01 ile 16 MP alıcı, firmanın en yeni modellerinden tanıdığımız TruePic VII görüntü işlemcisi, Micro Four Thirds (MFT) serisi modellerde kullanılan lens bağlantısı sunuluyor. Böylece piyasadaki çok sayıda lens eklenebiliyor.

Özel olarak geliştirilen O.A. Central adlı Android ve iOS uygulamalarını telefonuna kuranlar Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak cihaza bağlanıyor ve görüntüyü canlı olarak telefon ekranında görüyor, tıklayıp odaklama yaparak çekim gerçekleştirebiliyor. Bu sistemle çekilen fotoğraflar da kablosuz olarak telefona gönderiliyor. Telefona bağlı olarak kullanmak zorunda değilsiniz çünkü Wi-Fi bağlantısı olan sınırlar dahilinde bir yere yerleştirip IP kamera misali uzaktan kullanmak da mümkün. Tripod bağlantısına destek veren profesyonel tip Olympus Air A01 üzerinde depolama için microSD kart yuvası ve şarj için microUSB portu var. RAW desteği olan cihaz videoları Full HD çekebiliyor. Seri çekim modunda saniyede 10 kare yakalayabiliyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle 300 dolardan başlayan fiyatla sunulacak. Lens ile alınırsa türüne bağlı olarak fiyat değişiyor.

KAYNAK: http://akillitelefon.com/2015/07/02/akilli-telefonlara-olympus-air-a01-wi-fi-kamera/

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER