için kaldı

AK Partili Uçma'nın tartışmalı teklifine CHP'li Toprak'tan destek

Meclis'teki Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda AK Partili İsmail Uçma'nın dile getirdiği "Panik butonu yerine mahalle müdahil olsun" önerisine CHP'li Binnaz Toprak da sürpriz bir destek verdi.

VATAN VATAN
AK Partili Uçma'nın tartışmalı teklifine CHP'li Toprak'tan destek

CNN TÜRK Ana Haber'in konuğu olan Toprak, "bu iş devlete bırakılamaz, çevre de uyanık olsun, devreye girsin diye konuşuldu" dedi.

Toprak, Türkiye'de mahalle kavramının anlamının değiştiğini belirterek şöyle konuştu; Komisyonda konuşulan şuydu bir erkek karısını sokağın ortasında bıçaklıyorsa insanlar bir sosyal sorumluluk yüklemek.Yani komşunuzda sürekli bir kadın şiddete mağruz kalıyorsa buna müdahale etmek için elinizden geleni yapın. Kendi başınıza müdahale edemiyorsanız en azından polis çağırın. Mahallenin müdahil olma konusunda şiddet konusunu sadece devlete bırakamayız" dedi.

Kadına şiddeti önlemek için mecliste kurulan komisyonda konuşan AK Partili İsmet Uçma'nın "Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz. Birine bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar, yapanı ifna (yok etmek) eder" sözleri tartışma yaratmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER