"Suriye’nin kuzeyinin gerçek sahipleri Araplardır"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’ndaki TEKNOFEST’e katıldı, ardından ABD ziyaretiyle ilgili açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyi, Fırat’ın doğusuyla ilgili “Buradaki terör örgütlerinden bölgeyi arındırarak, burayı gerçek sahiplerine teslim etmemiz gerekiyor ki buranın gerçek sahipleri de büyük oranda, yüzde 85-90 gibi Araplardır. Bu adımı atmak suretiyle, bizi taciz eden, bize bölgemizde sıkıntı veren bu terör örgütlerinden de biz buraları arındırmış olacağız. Temizlemiş olacağız” dedi. Erdoğan, TEKNOFEST’te ve basın açıklamasında şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Suriye’nin kuzeyinin gerçek sahipleri Araplardır"

‘ABD’NİN DESTEĞİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ’

“Sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. ABD bizim malum stratejik ortağımız. NATO’da beraberiz. Bunun dışında da uzun yıllar bu stratejik ortaklığımızı her halükarda devam ettirmişiz. Biz şu anda da aynı noktadayız. ABD ile bizim karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok. Ancak ABD’nin de davetli olmadığı bir yerde, şu anda terör örgütlerine vermiş olduğu desteği bizim de görmemezlikten gelme gibi bir lüksümüz olamaz. Yani YPG/PYD gibi PKK’nın yol kolları durumundaki bu terör örgütlerine malum ABD’nin vermiş olduğu destek apaçık ortadadır. Ben bunu defaatle Sayın Trump’la paylaştım. Dedim ‘Bakın buraya siz o zaman binlerceydi ama şimdi on binlerce TIR buraya mühimmat, araç gereç vesaire bunlar geliyor. Biz paramızla sizden bu tür mühimmat, araç, gereç bunları alamıyoruz ama siz bilabedel ücretsiz olarak bu terör örgütlerine DEAŞ’la mücadele adı altında bu tür destekleri veriyorsunuz. Biz El Bab’da 3 bin kadar DEAŞ’lıyı derdest ettik. Ve bizimle ilgili ne yazık ki, yalan propagandalarla DEAŞ’a karşı tavrımızın olmadığı hep söylendi. Halbuki biz bu mücadelemizi onlarla açık net yaptık. Şu anda da bölgede zaten DEAŞ da adeta yok noktasına gelmiş vaziyette.

‘SDG ÇADIR TERÖR ÖRGÜTÜ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER