Yeni Akit gazetesi haber müdüründen sert yanıt

Kemal Öztürk’ün "Ben istemeden ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderip “Uygun mudur" diye soruyorlardı" iddiasına Yeni Akit gazetesi haber müdürü Ali Karahasanoğlu'ndan "Manşetleri sana yollamadık ama sen bize ceza verilmesine destek oldun" yanıtı geldi.

F5HABER F5HABER
Yeni Akit gazetesi haber müdüründen sert yanıt

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Ali Karahasanoğlu, eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü  Kemal Öztürk’ün, “Bugün bağımsız ve özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderiyordu, 'Uygun mudur' diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu” sözlerine tepki gösterdi.

Öztürk’e manşetleri yollamadıklarını söyleyen Karahasanoğlu, “Ben de diyorum ki, “Biz, manşetleri sana yollamadık. Ama sen, yayınlanmış manşetleri alıp, Erdoğan’a düşmanlık edenleri sevindirmek için, bize ceza verilmesine destek oldun” dedi.

Cezaların FETÖ ve Gezicilerin yararına olduğunu belirten Karahasanoğlu,  "Yalansa, buyur Kemal bey.. Yalan de.." diyerek meydan okudu!

Karahasanoğlu sözlerinin devamında, “FETÖ’cünün isteğini kabul etmiş, ‘FETÖ’cülükle suçlanan kişi hakkında yapılan haber sebebi ile, Akit’in resmi ilanlarının kesilmesi gerekir’ demiş” ifadesini kullandı.

Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle;

Bu arkadaş ne diyordu? “Ertesi günkü manşeti yollayıp, uygun mu diye soranlar var” diyordu.

Ama kendisinin, “17-25 Aralık” darbesini yapanlar aleyhine haberleri sebebi ile gazetelere verdiği cezaları söylemiyor.. Söyleyemiyor..

Bir başka tarihte, yine FETÖ davalarından dolayı halen cezaevinde olan Alaaddin Kaya, benzer bir iddia ile “Akit’e ceza verin” demiş.

Kemal Öztürk, “Ben Erdoğan sayesinde bu göreve geldim. Bu haberde, Erdoğan’a darbe yapan Fetullah Gülen’in, papa ile buluşmasını organize eden bir kişi hakkında haber yapılmış, Gülen ile Papa’nın buluşması eleştirilmiş. Bu bir haberdir. Beni bu makama getiren Erdoğan’a vefa duygusu ile hareket etsem de bu haberdir. Adaletli davransam, beni göreve getiren Erdoğan’a vefa göstermesem de bu bir haberdir” dememiş, diyememiş..

FETÖ’cünün isteğini kabul etmiş, “FETÖ’cülükle suçlanan kişi hakkında yapılan haber sebebi ile, Akit’in resmi ilanlarının kesilmesi gerekir” demiş..

Cezayı basmış..

SONRAKİ HABER