Japonya’daki ABD üssü hükümetle halkı karşı karşıya getirdi

Japonya’nın Okinawa adasındaki ABD hava üssünün aşırı gürültüye neden olduğundan şikayetçi olan yaklaşık 35 bin bölge sakini, Japonya hükümetine tazminat davası açtı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Japonya’daki ABD üssü hükümetle halkı karşı karşıya getirdi

Japonya'nın Okinawa adasında bulunan ABD askeri üssü, bölge sakinleriyle hükümeti karşı karşıya getirdi. Kadena Hava Üssü çevresinde yaşayan yaklaşık 35 bin kişi, uçakların aşırı gürültüye neden olduğu gerekçesiyle üssü ABD'ye sağlayan Japonya hükümetine karşı tazminat davası açtı. Naha Bölge Mahkemesine verilen dava dilekçesinde gece geç ve sabah erken saatlerdeki uçuşların durdurulması talep edildi. Gürültünün hayat kalitelerini olumsuz etkilediğini dile getiren davacılar, her bir sakin için aylık yaklaşık 475 dolar tazminat talep etti.

İLK DEĞİL ANCAK EN KAPSAMLI DAVA

Japonya’nın Okinawa adasında bulunan Kadena Hava Üssü 1982'den bu yana 3 kez bölge sakinleri tarafından benzer gerekçelerle yargıya taşınmıştı. Mahkeme tüm davalarda hükümetin davacılara tazminat ödemesine hükmederken, uçuş yasağı talepleri ise reddedilmişti. Son davanın, davacı sayısı nedeniyle şimdiye kadar benzer şikayetlerle açılan davalar arasında en kapsamlısı olduğu belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER