Almanya'da Türk kıza ırkçı saldırı! Hakaret ve darp ettiler, serbest kaldılar

Almanya’nın başkenti Berlin’de 17 yaşındaki Dilan Sözeri, tramvayda 6 kişilik grup tarafından ırkçı hakaretlere maruz kalmasının ardından darp edildi. Saldırganlardan 3’ünün gözaltına alındığı ve yapılan kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'da Türk kıza ırkçı saldırı! Hakaret ve darp ettiler, serbest kaldılar

Almanya’da Türklere yönelik ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Almanya’nın başkenti Berlin’de 17 yaşındaki Dilan Sözeri, tramvayda 3’ü kadın toplam 6 kişilik grup tarafından “pis yabancı” ve “geldiğin yere geri git” şeklindeki ırkçı hakaretlere maruz kalmasının ardından Greifswalder Strasse İstasyonu’nda aynı grup tarafından darp edildi. Sözeri, saldırının ardından hastaneye kaldırılırken, beyin travması geçirdiği ve vücudunda darp izleri bulunduğu bildirildi.

ALMAN BASINI, IRKÇI SALDIRIYI “MASKE TARTIŞMASI” OLARAK SERVİS ETTİ

Alman basınında yer alan haberlerde ise, söz konusu ırkçı saldırı "Maske takmayan genç tramvayda saldırıya uğradı" başlıkları ile çarpıtılarak kamuoyuna servis edildi. Saldırının ırkçılık boyutuna değinilmeyen haberlerin ardından Sözeri, hastaneden bir video çekerek olayın nasıl geliştiğini anlattı, kamuoyu ile paylaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER