ABD'den Çin'e 'korona' suçlaması

ABD İstihbarat Teşkilatının Beyaz Saray'a gönderdiği gizli raporda 'Çin'in koronavirüs vakalarının ve ölüm sayıları konusunda şeffaf davranmadığı bildirildi Bloomberg'de yer alan haberde ABD İstihbarat Teşkilatının Beyaz Saray'a gönderdiği gizli raporda 'Çin'in ülkesindeki koronavirüs vakalarının ve ölüm sayısının üzerini örttüğünün yer aldığı' bildirildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
ABD'den Çin'e 'korona' suçlaması

Kaynaklar raporun gizlilik mahiyetinden dolayı isimlerinin saklı kalmasını istedi ve konuya ilişkin detay vermekten de kaçındı, fakat dayanaklarının Çin'in vakalar ve ölümler konusundaki kamu raporlarını kasıtlı olarak tamamlamadıkları olduğunu söylediler. Resmi yetkililerden ikisi Çin'in raporlarının sonuçlarının sahte olduğunu bildirdi. Resmi yetkililerden biri ise bu raporun Beyaz Saray'a geçtiğimiz hafta ulaştığını belirtti.

Johns Hopkins üniversitesi'nin verilerine göre, virüs salgını Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının sonlarında başladı ve Çin'den resmi olarak 82,000 vaka olduğu 3,300 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin’in bildirdiği virüs verilerinin “hafif letilmiş” göründüğünü, ancak ülkenin salgının kapsamını gizlediğini belirten bir istihbarat raporu almadığını söylemişti.
Trump Beyaz Saray'da yaptığı günlük koronavirüs bilgilenrme toplantısında, "Rakamlar biraz hafifletilmiş görünüyor, ve bunu 'kibarca' söylüyorum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER