Hedef fiyatını belirledi, 'AL' tavsiyesi verdi

İş Yatırım, Koç Holding hissesi için 33,00 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini yineledi

BORSAMATİK BORSAMATİK
Hedef fiyatını belirledi, 'AL' tavsiyesi verdi

İş Yatırım, Koç Holding için 33,00 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu.

Konuyla ilgili hazırlanan rapor şöyle;

"KCHOL 3Ç21 Finansal Sonuçları:

Net kar halka açık iştiraklerinin güçlü katkısı ile beklentileri aştı: Koç Holding 3Ç21 konsolide finansallarında 4,1 milyar TL net kar açıklarken, piyasa beklentisi 3,3 milyar TL’nin %23 üzerinde gerçekleşti.

Net karın beklentileri aşması çok büyük ölçüde Yapı Kredi ve Ford Otosan olmak üzere halka açık iştiraklerinin güçlü performansından kaynaklandı. Ancak güçlü net kar halka açık olmayan iştiraklerinin de net kar katksıının güçlü olduğuna işaret ediyor (ara dönem performansları paylaşılmıyor maalesef). Bu nedenle piyasanın sonuçlara tepkisinin hafif olumlu olacağını düşünüyoruz.

Tüpraş ve otomotiv başta olmak tüm segmentlerin güçlü katkısıyla 3. çeyrekte net kar yıllık bazda %78 büyüdü. Güçlü solo net nakit pozisyonu: Holding'in, YKB AT1 yatırımı (206 milyon dolar) dahil olmak üzere düzeltilmiş solo net nakit pozisyonu, 2Ç21 sonundaki 455 milyon dolara kıyasla, 3Ç21 sonunda 397 milyon dolar geriledi.

Toplam brüt solo nakit pozisyonu, yaklaşık %80'i döviz cinsinden olmak üzere, 1,7 milyar dolar (YKB AT1 dahil 1,9 milyar dolar) seviyesinde yer aldı.

Tarihi dip seviyelerden dönmüş olmakla birlikte halen yüksek iskonto ile işlem görüyor: Hisse net aktif değerine göre son 1 yıllık ve 5 yıllık ortalama iskontoları olan sırasıyla %33 ve %10’a karşın %32 iskonto ile işlem görüyor. Son dönemde %40 iskonto ile tarihi dip seviyeleri gördükten sonra iskontonun bir miktar daralmasına rağmen şuanki seviyelerin de halen yüksek olduğunu ve alım için fırsat sunduğunu düşünüyoruz. Mevcut hedef değerimiz 33TL/hisseye %29 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi yineliyoruz"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER