Baraj faciasında ölen işçilerin adı, anıt parkta yaşatılacak

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde Göksu Irmağı üzerinde 3 yıl önce meydana gelen baraj faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin anısına Köprü Barajı Emek Şehitleri Parkı yapıldı.

F5HABER F5HABER
Baraj faciasında ölen işçilerin adı, anıt parkta yaşatılacak

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde Göksu Irmağı üzerinde 3 yıl önce meydana gelen baraj faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin anısına Köprü Barajı Emek Şehitleri Parkı yapıldı.

Karacaoğlan Mahallesi kapalı halk pazarı karşısında Kozan Belediyesi tarafından tahsis edilen alana inşa edilen parkın yapımını Enerji-SA, Özaltın-Cengiz Anonim şirketi üstlendi. Parkın çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ise Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlandı.

Parkı kısa bir süre sonra hizmete açacaklarını belirten Kozan Belediye Başkanı MHP'li Musa Öztürk, şunları söyledi:

"Hayatlarını kaybeden emekçi kardeşlerimizin adlarının yaşatılması için yapılan anıt parkımızın çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Parkımız çok yakında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Parkın yapımını üstlenen firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Ayrıca kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine tekrardan başsağlığı diliyorum."

Anıt parkın yapımını üstlenen firmaların yetkililerinden Murat Turan, parkın ilçede bir ilk olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Amacımız kazada hayatlarını kaybeden işçilerimizin adlarını yaşatmak ve bu tür iş kazalarının bir daha yaşanmaması için daha çok önlem alınması gerektiğine dikkat çekmektir. Parkın ilçemize kazandırılmasında büyük emeği bulunan Kozan Belediyesi'ne teşekkür ederken, işçilerimizin kederli ailelerine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

BEŞİNİN CESEDİ KAYIP

Kozan İlçesi'nin Ergenuşağı Mahallesi yakınlarında, Göksu Irmağı üzerine inşa edilen Gökdere Köprü Barajı kapağının 24 Şubat 2012'de patlaması sonucu baraj havzasında çalışan işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Hasan Bolat, Erdal Demirelli, Erkan Yiğen, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aral hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye gönderilen arama kurtarma ekipleri 5 işçinin cesedine ulaşırken, Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit, Selahattin Aral'ın cesetleri halen bulunamadı. Ölenlerin ailelerinin şikayetlerinden vazgeçtiği idava sonunda sanıkların 7'si beraat ederken 10'u ise önce 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, bu cezalar da 'taksirli suç' olması nedeniyle 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezalarına çevrilip ertelendi.

(DHA - Yaşar KORKUSUZ)
SONRAKİ HABER