İzmir'de çekirge paniği! İstila ettiler...

İZMİR'in Tire ilçesindeki Akarca Ovası'nı istila eden çekirgeler, tüm mahsulleri yiyerek yok etmeye başladı. Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, önlemlerin hafta başından itibaren alınacağını, en geç salı günü bölgede ilaçlama çalışmalarının başlayacağını aktardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İzmir'de çekirge paniği! İstila ettiler...

İlçedeki Akarca Ovası’nda görülen binlerce çekirge paniğe neden oldu. Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan çekirge sürüleri bölge tarımına ciddi oranda zarar vermeye başladı.

Biber, domates, kavun gibi şu an toprakta olan tüm mahsulleri yiyerek talan eden çekirgeler, bölge çiftçisini de kaygılandırmaya başladı. Barış Gül isimli çiftçi, çekirgelerin havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıktığını, yüksek tepelere yuvalanıp milyonlarcasının ovaya inerek ürünleri talan ettiğini söyledi.

Bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar çekirgeler için acil önlem alınmasını beklerlerken Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER