14 yaşındaki kızdan, 6 yaşındaki kuzene ‘kara büyü'lü taciz

"Suça sürüklenen çocuğun, teyzesinin kızı olan 6 yaşındaki C.M.'yi kara büyü ile tehdit edip korkutarak, cinsel istismarda bulunduğuna dair yeterli delil bulunmaktadır"

VATAN VATAN
14 yaşındaki kızdan, 6 yaşındaki kuzene ‘kara büyü'lü taciz

Adana'nın Gazipaşa Mahallesi'nde oturan N.F. eşinden ayrılınca kızı Ö.C. (14) ile birlikte 6 ay kadar ablası N.M.'nin evinde kaldıktan sonra bir ev kiralayıp taşındı. Anne kızın evden ayrılmasından sonra N.M.'nin 6 yaşındaki kızı C.M. çeşitli bahanelerle ağlamaya başladı.

Kızının psikolojisinin bozuk olduğunu farkına varan anne, küçük C.M.'nin kendisine anlattıklarıyla şoke oldu. İddiaya göre küçük kız, annesine, kuzeni Ö.C.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve cinsel içerikli videolar izlettiğini söyledi.

Kızının anlattıkları üzerine anne N.M., 25 Mayıs'ta kızı ile birlikte polis merkezine giderek yeğeni Ö.C.'den şikâyetçi oldu. Ö.C. ise, alınan savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Teyzesi ve çocuklarıyla sık sık tartıştıklarını ifade eden Ö.C., kuzeninin, annesinin yönlendirmesiyle hakkında suçlamada bulunduğunu söyledi.

Bilirkişi raporunda Ö.C.'nin fiilin hukuki anlamını kavrama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince geliştiği, hukuki sonuçlarını kavrama yeteneğinin ise yeterince gelişmediğinin tespit edildiği belirtildi.

'YETERLİ DELİL VAR'

Ö.C. hakkında Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. İddianamede, “Mağdurenin suça sürüklenen çocuğa suç isnat etmesini gerektirecek bir husumetinin bulunmaması, yaşının çok küçük olup olaya ilişkin anlatımları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, suça sürüklenen çocuğun, teyzesinin kızı olan 6 yaşındaki C.M.'yi kara büyü ile tehdit edip korkutarak, cinsel istismarda bulunduğuna dair yeterli delil bulunmaktadır” denildi. Kız çocuğu Ö.C., önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak 12 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle hâkim karşısına çıkacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER