için kaldı

Bakan Zeybekci'nin avukatından 'yalı' açıklaması

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci'nin şirketinin İstanbul Sarıyer'de beş katlı ikiz yalının yarısını 11 milyon liraya aldığı yönünde basında yer alan haberlerli ilgili açıklama yapan avukat Hasan Oymak, müvekkilini yayın yoluyla hakarette bulunulduğunu belirtip, hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını bildirdi.

F5HABER F5HABER
Bakan Zeybekci'nin avukatından 'yalı' açıklaması

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci'nin şirketinin İstanbul Sarıyer'de beş katlı ikiz yalının yarısını 11 milyon liraya aldığı yönünde basında yer alan haberlerli ilgili açıklama yapan avukat Hasan Oymak, müvekkilini yayın yoluyla hakarette bulunulduğunu belirtip, hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını bildirdi.

Müvekkili hakkında, 'Yırtık donlu Nihat'ın Boğazda yalısı oldu' şeklinde, doğrudan itham eden, hakaret içerikli haberler yayınlandığını öne süren Avukat Hasan Oymak, yaptığı yazılı açıklamada, "Her ne kadar bu ifadeleri kullananları muhatap kabul etmeyip doğrudan hukuka havale etmek mümkün ise de, haberdar olan samimi vatandaşlarımızı ve kamuoyunu, doğru bilgilendirmek maksadıyla açıklama yapmayı uygun gördük. 'Yırtık donlu Nihat, bugün Ekonomi Bakanı' ifadesi, müvekkilim tarafından 'Bu ülkenin büyüklüğünü ve yeterince çalışana verdiği imkanları ortaya koymak için' söylenmiştir. Herkesin zihni fonksiyonlarının bunu anlayacak derecede faal olması elbette beklenemez. Hayatta kendilerini önemli hissettikleri tek durum başkasına hakaret etmek olan insanlar da anlaşılabilir. Ancak, gazetecilik yapma iddiasında olan kişilerin, üsluplarına, kullandıkları ifadelere dikkat etmek ve basın etiğine riayet etmek yükümlülükleri vardır" dedi.

Avukat Oymak, müvekkili Nihat Zeybekci'nin 1994 yılından bu yana sanayici olduğunu ve ticaretle uğraşmaktığını da hatırlatıp, açıklamasınra şu ifadelere ver verdi:

"Bakan Zeybekci'nin binlerce kişinin çalıştığı şirketlerde ortaklığı bulunmaktadır. Bu şirketlerde yaptığı üretim ve ihracatlarla, Denizli Belediye Başkanı olarak siyasete girdiği 2004 yılından önce, onlarca defa vergi sıralamasında ilk üçe girmiştir. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanlığı yapmıştır. Şirketi, defalarca Türkiyenin en büyük 1000 şirketi arasına girmiştir. Dolayısıyla zaten son derece başarılı bir iş adamıdır. Siyasete girmiş olduğu 2004 yılından bu yana da tüm şirketlerdeki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini bırakmıştır. O tarihten bu yana şirketlerini diğer ortakları ve profesyonel yöneticiler, yine başarılı bir şekilde yürütmektedirler. Tüm bu süreçte, Türkiye'nin tüm diğer başarılı şirketleri gibi, Zeybekci'nin şirketleri de ticareti en iyi şekilde yapmaya gayret etmektedirler. Bu çerçevede, üretim yapmakta, ithalat yapmakta, ihracat yapmakta, gayrimenkul alıp satmakta ve ticaretin tüm gereklerini yerine getirmektedirler. Gerekli gördükleri ve güçleri yettiği takdirde başka alışverişleri de elbette olacaktır. Zira, ticaret yapmaktadırlar. Nihat Zeybekci, Türkiye'deki binlerce başarılı insandan biridir. Zor geçen bir çocukluk sonrası okulunda, iş hayatında ve Denizli Belediye Başkanlığı'nda başarılı olmuştur. Şimdi de Ekonomi Bakanlığı görevini başarı ile yürütmektedir. Bütün bu süre zarfında gerek iş gerek siyasi hayatında, hesabını veremeyeceği hiçbir iş, kazanç ve nefes olmadığını, helalden ayrılmamayı şiar edindiğini, defaatle ve samimiyetle açıklamıştır. Bütün bunlara rağmen, gazetecilik yaptığını iddia eden şahıslar; şayet servet düşmanlığı yapmakta iseler, zaten herhangi bir cevabı hak etmemektedirler. Şayet gayri hukuki bir durumun varlığı iddiasında iseler, ispat etmedikleri takdirde müfteri ve şerefsiz olduklarını bilmelidirler. Şayet 'Yırtık donlu Nihat' ifadesinin ne demek olduğunu hala anlayamamış iseler, zihni melekelerinin mevcut haline şükredip daha fazla zorlamamalıdırlar. Yok eğer bütün dertleri çamur atarak, namuslu insanların itibarını zayıflatmak ise, bilmelidirler ki, Nihat Zeybekci, bu karakterdeki kişilerin gayri ahlaki saldırıları karşısında dik duruşunu değiştirecek değildir. Yine bilmelidirler ki halkımız, haklı eleştiri ile çamuru kesin olarak ayırt edecek ve bu gayri ahlaki saldırıları kaale almayacak kadar bilinçlidir ve her iki tarafı da tanımaktadır."

Avukat Oymak, müvekkilini yayın yoluyla hakarette bulunulduğunu belirtip, hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını da kaydetti.

Bakan Nihat Zeybekci, şirketinin İstanbul Sarıyer'de beş katlı ikiz yalının yarısını 11 milyon liraya aldığı yönündeki habere twitter hesabından yanıt vermişti. Zeybekci, 2004 yılından bu yana şirketlerin hiçbirinde yönetim kurulu üyeliği ya da başkanlığı görevinin olmadığını belirtip,

"Şirketlerin birçok şehirde faaliyetlerinde kullandıkları fabrika, depo, yönetim binası, temsilcilik, şube gibi mülklerinin olması ihtiyaçtır" demişti.

(DHA - Ferah IŞIK)
SONRAKİ HABER